Shevchenko: nem biztos, hogy azonnali trilógia meccs következik

Valentina Shevchenko a Noche UFC után a rajongók által megszokott komolysággal és profizmussal beszélt, de egy kis élességgel tette ezt szombaton a T-Mobile Aréna színfalai mögött.

A hangnemváltás a meglepő megosztott döntetlen eredménye miatt következett be, amely a UFC női légsúlyú bajnoka, Alexa Grasso elleni címmérkőzésen született. A döntetlen miatt a bajnok maradt továbbra is Grasso.

Shevchenko vegyes érzésekkel hagyta el a ketrecet.

„Vegyes érzéseim vannak. Az egyik oldalról büszke vagyok magamra, mert az első másodperctől kezdve végig küzdöttem. Teljes szívből, lélekkel harcoltam. A másik oldalról pedig olyan, mintha frusztrált lennék, mert szerintem három menetet én nyertem” – mondta Shevchenko a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A főmérkőzéssel kapcsolatos viták nagy része a bíró ötödik menetes pontozólapja körül forog, aki döntetlennek ítélte a mérkőzést. Mike Bell bíró 10-8-as pontozást adott Grassónak az ötödik menetben, a másik két ketrec melletti bíró 48-47-re döntött.

Shevchenko nem tudta felfogni a dolgot, bár próbált válaszokat találni. A 10-8-as pontozás számára teljesen felfoghatatlan.

„Két menet volt talán az övé. De a 10-8-as pontozás az ötödik menetben teljesen igazságtalan. Mindent megtettem a győzelem érdekében. Sajnos, azt hiszem, ez a mérkőzés a mexikói függetlenség napja, ezért befolyásolta a bíró döntését, hogy 10-8-at adott az ötödik menetben. Tapasztalatom szerint 10-8 az, amikor az egyik bunyós teljesen harcképtelen a ketrecben. Olyan, mintha rohangálna és csak menekülne. Az ötödik menetben alig talált el, ami elkapott az pedig semmi kárt nem okozott. Nem érdemelte meg a 10-8-as pontozást. Ezért van bennem kettős érzés. Büszke vagyok magamra, de frusztrált is vagyok a bírói döntés miatt.”

Shevchenko a jobb csuklóján és kezén merevítőt viselt, és elárulta, hogy az 1. menetben eltört a hüvelykujja. Tekintettel a sérülésére és arra, hogy egy érzelmes pillanatban előbb kellett beszélnie, mint gondolkodnia, Shevchenko elhallgatott minden jóslatot azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a következő lépése.

„Először is, nem akarom kapkodni. Nem akarok olyat mondani, amit holnap megbánok. Megnézzük mennyi idő felépülni a sérülésemből, ez a legfontosabb. A következő meccsemen a lehető legjobban akarok teljesíteni. Nem akarok 50 százalékot nyújtani. Ezért nem tudom most, hogy mi lesz a következő lépésem, vagy ki lesz az. De itt vagyok. Ezzel a ma esti teljesítményemmel megmutattam, hogy sokkal több van még bennem. Nincs megállás, nem vagyok gyengébb és nem is kevesebb a motivációm. Nem számít, hány éves vagyok, remekül érzem magam.”

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

írta az uncia.info