Shevchenko: Egy tisztességes küzdelemben a győzelem az enyém lenne

Alexa Grasso megőrizte címét a Valentina Shevchenko elleni visszavágón, de győzelmet nem tudott hozzátenni a rekordjához.

A Las Vegas-i T-Mobile Arénában megrendezett Noche UFC főmérkőzésén Grasso Shevchenkóval találkozott a női légsúlyú bajnoki címért rendezett azonnali visszavágón. Öt kemény, oda-vissza küzdelmes menet után a bírók nem tudták meghatározni a győztest. Két bíró 48-47-es, míg egy harmadik 47-47-es eredményt adott, ami megosztott döntetlent eredményezett.

A mexikóbarát közönség a mérkőzés első pillanataiban különböző skandálásokkal buzdította harcosát. Shevchenko egy leütéssel próbálta feldobni a dolgokat, de Grasso nem hagyta magát. Néhány pillanattal később azonban Shevchenko sikeresen a földre vitte a küzdelmet. Grasso majdnem feladta a hátát, de visszatámaszkodott a lábára, ami újabb skandálásokat váltott ki a közönségből.

Shevchenko a 2. menet elején állóharcban vett részt, de egy földre vitel kísérletét Grasso meghiúsította. Röviddel az újraindítás után Grasso egy kemény jobbegyenessel a földre küldte Shevchenkót. Grasso rárontott, hogy kihasználja a helyzetet. de Shevchenko meg tudta fogni, hogy lelassítsa a további támadásokat. Shevchenko túlélte az ijedtséget. Grasso guillotine fojtással fenyegetőzött, de Shevchenko végül kiszabadította magát. Grasso a dudaszó előtt néhány szép ütést is bevitt.

Shevchenko a 3. menet első nagy akciója során tisztán földre vitte Grassót. Ezután gyorsan a nyakát támadta, és egy guillotine fojtással próbálkozott. Grasso nyugodt maradt, így Shevchenko végül feladta a próbálkozást. Shevchenko ezután Grasso hátát vette célba, és a menet hátralévő részében innen irányította a találkozót.

Grasso szépen kivédett egy leütési kísérletet, majd jött néhány térdes, miközben Shevchenko megpróbálta az egyik kezét a szőnyegen tartani. Ezután a szőnyegre dobta Shevchenkót, és megtámadta a karját, de Shevchenko kicsúszott, és a páros visszatért a ketrec közepére, hogy állva folytassák a harcot.

Mivel a küzdelem szorosnak tűnt az utolsó menetre, valakinek kockáztatnia kellett, ha nyerni akart. Shevchenko egy villámgyors ütéssel és nagyobb volumenű ütésekkel állt ki, miközben a vérző Grasso becserkészte. Shevchenko egy fejrögzítéses lefogást próbált végrehajtani, de Grasso kicsúszott a fordításban, és a hátát támadta. Nagy ütéseket zúdított rá Grasso. Ezután egy testháromszöget zárt be, és egy hátsó fojtást szeretett volna. Shevchenko nem adta meg magát, de Grassót sem tudta leszedni a hátáról a végső dudaszó előtt.

Hihetetlen 25 perc után már csak a győztes kiléte volt hátra – csakhogy ezen az estén nem lett győztes, mivel Bruce Buffer megosztott döntetlent hirdetett.

„Végig nagyon közel voltam, sok kárt okoztam neki. Nehéz volt, de azt hiszem, eleget tettem a győzelemért” – mondta Grasso Daniel Cormiernek a mérkőzés utáni interjújában.

Shevchenko azonban kicsit nyersebben fogalmazott a küzdelem eredményéről.

„Szerintem 3-2 lett az én javamra, de a bírók egy kicsit mást láttak, mert ez olyan, mint a mexikói függetlenség napja. Ezért gondolom, hogy eggyel több menetet adtak a mexikói bunyósnak. A végsőkig küzdöttem, és úgy gondolom, hogy eleget tettem. Egy tisztességes küzdelemben a győzelem az enyém lenne.”

A páros először a márciusi UFC 285-ön találkozott egymással, ahol Grasso az év egyik legnagyobb meglepetését érte el azzal, hogy a 4. menetben legyőzte Shevchenkót. Az eredmény azonnali visszavágót követelt. Mivel a második találkozó döntetlenre végződött, talán egy harmadik meccs is kilátásban van.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

írta az uncia.info