Shakur Stevenson-Edwin De Los Santos megdöntötte 38 év nem kívánt ütésrekordját

Annak ellenére, hogy a Shakur Stevenson-Edwin De Los Santos összecsapásra csütörtök este került sor, a mérkőzést nagy várakozás előzte meg, mivel Amerika arra készült, hogy megkoronázza legújabb szupersztárját.

Azonban, bár megnyerte az övet és háromsúlycsoportos bajnok lett, a legtöbb nézőt nem hatotta meg Stevenson teljesítménye. Stevenson egyhangú pontozással (116-112 x2, 115-113) nyerte meg a mérkőzést, amely rendkívül eseménytelen küzdelemnek bizonyult, ahol a jelenlévő szurkolók kifütyülték a harcosokat.

[embedded content]

Ezt követően Stevenson számos riválisa felugrott a szekérre, hogy kritizálják az unalmas mérkőzést, különösen George Kambosos Jr. tett úgy, mintha aludna, Rolando Romero pedig azzal viccelődött, hogy Stevenson „feltalálta az álmatlanság ellenszerét”.

A CompuBox kimutatta, hogy az adatgyűjtés 1985-ös, harmincnyolc évvel ezelőtti kezdete óta De Los Santos vitte be a legkevesebb ütést egy tizenkét menetes mérkőzésen – ezzel megdöntötte Joseph Agbeko nem kívánt rekordját, a Guillermo Rigondeaux elleni 2013-as negyvennyolc ütést. A keményen ütő balkezes a háromszázhatvankettőből mindössze negyven ütéssel szerzett pontot, ami mindössze 12,7%-os találati arányt jelent. Eközben Stevenson statisztikái sem mutatnak sokkal jobb képet, aki a harminchat perces mérkőzésen mindössze hatvanöt ütéssel ért el sikert.

Összehasonlításképpen: William Zepeda, egy másik könnyűsúlyú riválisa tavaly 398 ütést vitt be a JoJo Diaz elleni összecsapásán, és a harmadik (45), a negyedik (44) és a nyolcadik (44) menetben több ütést vitt be, mint De Los Santos a Stevenson elleni teljes mérkőzésén.

Borítókép: Getty Images

írta az uncia.info