It’s Showtime Budapest 2010 – Látványos meccseket láthatott a magyar publikum

itsshowtime_2010_bp.jpg

Közel kétezer néző kísérte figyelemmel a SYMA Csarnok felállított ringjében lejátszódó küzdelmeket április 17-én, szombaton. A gálát több mint 50 országban közvetítették. Ez a Simon Rutz által vezetett rendezvénysorozat immár másodszor került megrendezésre hazánkban. Látványos show- és táncelemeket is láthatott a magyar közönség.

Felvezető mérkőzés:

Busai Gergő – Trif Calin
Az első menetben kiegyenlített küzdelem folyt. Rendkívül nagy iram jellemezte a mérkőzést. A második menetben enyhe fölénybe került Busai, kézzel és lábbal is szép kombinációkat hajtott végre ellenfelén. A harmadik menetben a román bal combja nem bírta az erőteljes rúgásokat, egyértelmű volt Busai fölénye, kondícionálisan felőrölte ellenfelét, megérdemelt magyar győzelem.

A K-3 döntők:

65 kg: Juhász Attila – Zahari Máté
A két harcos küzdelmét három rendes menet után extra menet döntötte el. Juhász erőteljesebb volt, elsősorban a földharc küzdelmekben dominált.

72 kg: Bagdi Tamás – Kiss Dávid
Kiss az elején mozgékonyabb volt, de Bagdi a második menettől kezdve egyre jobban megpuhította ellenfelét, és elsősorban kéztechnikáinak köszönhetően nyerte meg a mérkőzést.

76 kg: Szabó Gábor – Zahari Vince
Az első menet kiegyenlített küzdelmet hozott. A másodikban Szabó egy hátsó fojtással kopogtatta le Zaharit, így véget ért a küzdelem.

84 kg: Soltész László – Bonifert János
Villámmérkőzést hozott a harcosok találkozója. Soltész már az első menetben karfeszítéssel nyert.

93 kg: Jánosi László – Szolomayer László
Az egész meccsen a Pitbull harcos dominált. Szolomajernek nem sok esélye volt ezen a találkozón. Menni előre! Ez a mentalitás tökéletesen célravezető volt.

+93 kg: Vesztergomi József – Cseh Róbert
Cseh elég komolytalan fizikummal és mentalitással érkezett a mérkőzésre, innentől kezdve Vesztergominak nem volt nehéz dolga, már az első menetben lekopogtatta Cseht.

A Showtime mérkőzések felvezetői:

Halmi Viktor – Panin Marius
A K-3 döntők után egy rokon szabályrendszer következett, egy MMA küzdelem. A gálára kiváló erőnléttel érkező Halmi esélyt sem adott ellenfelének a kibontakozásra. Már az első menetben egy hátsó fojtással intézte el a románt.

Nagy Ede – Majzik Norbert
Nagyon jó fizikai állapotban érkeztek mindketten, és elég élvezetes meccset vívtak egymással Showtime szabályrendszerben, mind a három menetet végighajtották. Ebből a hatalmas küzdelemből végül Nagy jött ki győztesen.

Showtime szabályrendszer: 65 kg:
Birics Tamás – Doró István
Az este egyik leglátványosab mérkőzése volt. Hihetetlen fizikai felkészültségről tettek tanubizonyságot mind a ketten. Az adok-kapok játékot Birics bírta egy hajszálnyival jobban, és a végén még a közönség szórakoztatására is volt ereje egy-két remekül sikerült rúgásával.

Kunkli Tivadar – Vörös Roland
5*3 percre írták ki a meccset, full muay-thai stílusban. Az összecsapást hatalmas várakozás előzte meg. A legenda visszatért! Méghozzá nem is akárhogyan. Már lélekben temetni kezdtük a 46 éves harcost, hiszen Vörös olyan nagyszerűen küzdött az első két menetben, hogy sokan azt hihették, már nincs sok hátra Kunklinak. Aztán a harmadik menetben valami olyat villantott elő az élő legenda, hogy az egész csarnok csak ámult, előkerültek Kunkli könyökütései, és Vörös orra eltörött, nem lehetett tovább folytatni a meccset. Parádésra sikeredett Kunkli Tivadar búcsúmérkőzése. Fantasztikus meccs volt, melyet sokáig fognak még emlegetni.

MMA nehézsúly:

Nills van Noord – Zathureczky Zsolt
Botrány a javából. Nehéz szavakat találni a vezetőbíró viselkedésére. Már a kezdés előtt piszkálta Zathureczky MMA-s kesztyűjét, ami szerinte nem volt megfelelő lefedettségben a hüvelykujjánál, pár perc herce-hurca után aztán mégis elindította a küzdelmet, amit már az első menetben véget vetett. A hollandot hozta ki győztesnek, akkor amikor pár másodpercre felülkerekedett a földharc küzdelmekben, egészen odáig viszont teljesen kiegyenlített volt a harc. Sajnálatos, hogy egy ilyen magas volumenű rendezvényen nem a ringben dőlt el a küzdelem.

S. Kovács Ádám – Claudio Farmadin
Egy karate meccset láthattak a nézők WKF-szabályrendszerben, ami elég jól sikerült, viszont butaság volt a szervezők részéről a full-contact küzdelemek közé egy no-contact szabályrendszerű küzdelmet berakni, mert okot adott a közönség számára, hogy kifigurázzák az egyébként igen kiváló technikai tudással rendelkező versenyzőket.

A főprogram mérkőzései Showtime szabályrendszerben:

Anderson Silva –  Brunner Tihamér
Az első menetben Tihamér kontrákra építette fel bunyóját, ami többé kevésbé, de eredményesnek bizonyult. A második menetben Silva egyre többször "beérte" Tihamért kéztechnikákkal, az elmozgások Tihamérnál nem vezettek eredményre. A harmadik menetben erős low-kickekkel puhították egymást a harcosok, miből Silva került ki győztesen, a mérkőzés végén Tihamér még egy combrúgástól is kénytelen volt lemenni. Teljesen megérdemelten nyert a brazil versenyző.

Arafat Iallouchen – Szűcs Barnabás
Hihetetlen iramot diktáltak egymásnak a versenyzők, a rendkívül parázs küzdelemben Szűcs sajnos a harmadik menetben egyre jobban kezdett elfogyni, és már nem bírta annyira szusszal, mint az elején, de így is nagyon tisztességesen helyt állt, büszkék lehetünk teljesítményére, hiszen világszínvonalon küzdött.

Björn Bregy – Wendell Roche
Igazi nagyágyúsok küzdöttek egymással a ringben. Bregy ütéseire nem igazán tudott válaszolni Roche, bármennyire is szeretett volna, végül a svájci óriásnak emelték fel a kezét a magasba.

Murthel Groenhardt – Géczy Dániel
Egyenlőtlen küzdelmet láthattunk sajnos, a holland versenyző sokkal nagyobb sebességi fokozaton pörgött, mint Géczy, így már az első menetben egy technikai K.O. vetett véget a küzdelemnek.

Cosmo Alexandre – Győrfi Csaba
Sajnos itt is az első menetben búcsúzhattunk a magyar versenyzőtől. Egy K.O. erejű térdrúgás következtében Győrfi járomcsontján egy hosszú vérző seb keletkezett, és így nem tudta folytatni a küzdelmet. Alexandre ezzel a teljesítményével elhódította az It’s Showtime 77 kg-os súlycsoportjának világbajnoki címét.

Karacs Attila – Adnan Redzovic
Az est főmérkőzésén Karacsra hárult a feladat, hogy megvédje a magyarok megtépázott becsületét. A bosnyák oroszlán gladiátorokat megszégyenítő fizikumával jött előre, de Karacs jó ütemű védekezéseivel elhárította azt, és kontráival többször eltalálta ellenfelét, enyhe fölényben volt a három menet alatt. Aztán mégis egy extra menetben kellett, hogy eldöntsék ki a jobb, és a "Hun" ismét lecsapott! Nem egy megrendítő erejű ütést vitt be ellenfele fejére, és low-kickekkel is kiválóan dolgozott! Ezzel győzelmet aratott, és ismét kivívta a magyar közönség legmélyebb tiszteletét.

Hétfőn hatalmas képgalériával jelentkezünk!

Kohajda József – Xlsport

Vélemény, hozzászólás?