Dricus Du Plessis decemberben szeretné megnyerni a bajnoki övet

Dricus Du Plessis még mindig szeretné rendezni a haragját Israel Adesanyával, de csak akkor, ha már bajnok lesz.

Miután Adesanya elvesztette középsúlyú címét Sean Strickland ellen a múlt szombati UFC 293-on, az eredeti első számú kihívó Du Plessis átirányította figyelmét Stricklandre.

„Számomra most Strickland a célpont. Én vagyok a következő a sorban, most nem Adesanya ellen kell mennem. Az első számú kihívó vagyok, aki Sean Strickland ellen küzdhet. Nem érdekel, kié az öv. A bajnoki címet akarom” – mondta Du Plessis a Middle Easy-nek.

[embedded content]

Ez nem jelenti azt, hogy Du Plessis megfeledkezett volna Adesanyáról. Ideális esetben Du Plessis szeretné legyőzni Stricklandet, majd a UFC 300-on Adesanya ellen megvédeni a bajnoki övet.

„A nagy küzdelem velem és Adesanyával még mindig az asztalon van. Megérdemli majd, amit tőlem kap. Úgy képzelem el a dolgot a fejemben, hogy megküzdök Stricklanddel, középsúlyú bajnok leszek, és az első címvédésem Israel Adesanya ellen lesz a UFC 300-on. Egy tökéletes világban így szeretném, ha ez így alakulna.”

Du Plessis az első számú kihívóvá lépett elő, amikor júliusban a UFC 290-en TKO-val legyőzte a korábbi bajnok Robert Whittakert. A dél-afrikai bunyós egy lábsérülés miatt nem tudott szeptemberre gyorsan bevethetővé válni, de azt mondta, hogy az év végére készen áll.

„Szeretnék decemberben harcolni. Készen fogok állni. Ezzel öt meccsem lenne az elmúlt év óta, és aktív voltam. Addig akarok aktív maradni, ameddig csak tudok.”

Borítókép: Getty Images

írta az uncia.info