Canelo: Ezt a Canelót senki sem tudja legyőzni

Canelo Alvarez nagyon úgy nézett ki, mint az igazi Canelo Alvarez. A nagyközépsúly vitathatatlan bajnoka, akiről sokan azt feltételezték, hogy három egymást követő gyenge teljesítmény után hanyatlóban van, visszafordította az idő kerekét, és az elejétől a végéig dominált Jermell Charlo felett, hogy egyoldalú döntéssel nyerjen szombaton a Las Vegas-i T-Mobile Arénában.

A hivatalos pontozás 119-108, 118-109 és 118-109 volt. A Boxing Junkie is 118-109-re értékelte a mérkőzést Alvarez javára, 10:2 arányban.

„Erős bunyós vagyok” – mondta Alvarez, aki a küzdelmeit egy sérült bal csuklóra fogta, amely mostanra már meggyógyult – „mindig, minden bunyósnál. Erős ember vagyok. Ezt a Canelót senki sem tudja legyőzni”.

Alvarezt tavaly májusban a félnehézsúlyú bajnok Dmitry Bivol győzte le, ezután a Gennadiy Golovkin és John Ryder elleni győzelmek alkalmával közepes teljesítményt nyújtott. Ezért sokan úgy vélték, hogy a 18 év profi lét kezdte utolérni. A válasza erre? Várni és megnézni, mire képes sérülésmentesen. Szombaton láthattuk.

Alvarez a második menettől kezdve elsöprő nyomást gyakorolt Charlóra, több mint elég büntető ütést mérve a fejére és a testére, hogy megnyerje a meneteket és megakadályozza Charlót abban, hogy saját támadást indítson. Charlo a nagyváltósúly vitathatatlan bajnoka, aki két súlycsoportot lépett feljebb a mérkőzésre, megpróbált gyorsan mozogni, néha kemény ütésekkel borsot szórni Alvarez orra alá, hogy sakkban tartsa, de sem az ütésmennyiség, sem az erő nem volt meg ahhoz, hogy kiérdemelje a tiszteletét. Alvarez a 7. menetben térdre kényszerítette Charlót. Charlo túlélte ezt az ütést, és bebizonyította, hogy elég tartós és okos ahhoz, hogy végig bírja a 12 menetet egy nagyobb, erősebb férfi ellen, amiről sokan azt hitték, hogy nehéz lesz.

Alvarezt a testütéseiről kérdezték. Válaszából világossá vált, hogy ugyanolyan szenvedélyesen űzi a sportot, mint valaha, ami azt jelzi, hogy mostanra maga mögött hagyta a nehéz küzdelmeit.

„Három hónapig dolgoztam ezen az edzőteremben a hegyekben, a családom és a barátaim nélkül. Még mindig szeretem a bokszot. Még mindig kurvára szeretem a bokszot. A boksz az életem. Az ökölvívás tett azzá, aki ma vagyok. Ezért szeretem annyira. Remekül érzem magam. Nem bánom, hogy nem lett kiütés, legalább volt 12 menetem, hogy megmutassam, én vagyok a legjobb.”

A 33 éves Alvarez most már azzal a magabiztossággal várhatja a következő kihívását, mint amikor a sportág csúcsára emelkedett. Megkérdezték tőle, hogy várható-e, hogy legközelebb a Cinco de Mayo hétvégén bokszol, ami már hagyománnyá vált számára. Úgy tűnt, jelezte, hogy ez a terv. Ezután megkérdezték tőle, hogy kivel szeretne megküzdeni, ami ismét lángra lobbantotta a szenvedélyét.

„Majd meglátjuk, ki lesz a következő” – mondta. „David Benavidez?” – kérdezték tőle. „Nem tudom. Kurvára nem érdekel” – válaszolta, amivel megismételte, hogy senki sem tudja legyőzni ezt a verzióját.

Ezt követően Charlo is elmonda, mi zajlik benne a mérkőzés után.

„Egyszerűen úgy éreztem, mintha nem is én lennék a ringbe. Nem keresek kifogásokat. Szóval ez van. Elfogadom a történteket és továbblépek. Ilyen a boksz, van aki nyer, és van aki veszít… Őszintén szólva érződött a súlykülönbség, hogy mennyit léptem fel. Legközelebb Terence Crawforddal [a váltósúlyú bajnokkal] szeretnék megküzdeni a saját súlycsoportomban. Tudom, hogy ő valahol a környékemen mozog. Várok. Hamarosan visszatérek az edzőterembe. Győzelem, vereség, nagy dolgok várnak rám.”

Borítókép: Sarah Stier/Getty Images

írta az uncia.info