Bob Arum: A Fury-Usyk meccset nem lesz nehéz összehozni

A Top Rank vezetője, Bob Arum úgy véli, hogy a Tyson Fury és Oleksandr Usyk közötti vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés a küszöbön áll.

A WBC bajnok Fury és a WBA, WBO, IBF és IBO címvédő Usyk lehetséges összecsapása az elmúlt egy évben elhúzódó és sikertelen tárgyalásokkal kígyózott, de Arum továbbra is optimista, hogy az összecsapás végül megvalósul.

„Nem lesz nehéz összehozni. Szerintem Usyk akarja ezt a meccset. Ez a küzdelem meg fog történni, és remélhetőleg inkább előbb, mint utóbb. Valószínűleg a jövő év elején, de akár már decemberben is megtörténhet. Szeretném, ha bokszolna Usyk ellen. Ha nyerne Fury, tenne egy győzelmi kört, talán még lenne két meccs, majd hagyná, hogy a fiatalabbak átvegyék a helyét” – mondta Arum a Sky Sportsnak.

[embedded content]

A hónap elején Fury figyelmeztette Usykot, hogy az ukránnak ésszerűnek kell lennie az anyagi kérésével, miközben hozzátette, hogy a divízió egyesítése nem jelent neki szart sem, és hogy a lehető legnagyobb fizetés érdekli. Usyk tábora fenntartotta, hogy ha egy Fury-meccs problémásnak bizonyul, akkor az IBF kötelező kihívójára, Filip Hrgovicra helyezik át a hangsúlyt.

A 35 éves Fury a tervek szerint október 28-án az MMA-sztár Francis Ngannou ellen bokszol majd. A 36 éves Usyk augusztusban kilenc menet alatt legyőzte Daniel Dubois-t. Fury azonban nem volt elragadtatva Usyk teljesítményétől, azt állította, hogy az ukrán kikapott Dubois-tól.

Borítókép: Getty Images

írta az uncia.info