Arum aggódott, hogy Stevenson nem tudja vállalni a mérkőzést

Voltak olyan pontok a Shakur Stevenson Edwin De Los Santos elleni mérkőzését megelőző hetekben, amikor az elsődleges promótere úgy gondolta, hogy Stevenson „különböző betegségei” miatt vissza kell lépnie a mérkőzéstől.

Stevenson ehelyett azt tette, amit előtte számtalan bunyós is, átbokszolta ezeket a sérüléseket. Stevenson a De Los Santos elleni unalmas, egyhangú pontozásos győzelmet követően nem kívánt foglalkozni a már korábban is meglévő sérüléssel kapcsolatos találgatásokkal.

[embedded content]

Bob Arum arról tájékoztatta a BoxingScene.com-ot, hogy Stevenson többek között vállsérülést szenvedett az edzőtáborozás során. Mindhárom bíró – Tim Cheatham (116-112), David Sutherland (115-113) és Steve Weisfeld (116-112) – Stevensonnak értékelte az unalmas mérkőzést, de maga a bajnok is elismerte utána, hogy „rossz teljesítmény” volt.

„Shakurnak azért alakult így a mérkőzése, mert volt néhány sérülése. Tudom, hogy a meccs előtti hetekben orvoshoz járt különböző betegségek miatt. Szerintem ezért nagyon óvatosan bokszolt. De ez egy bána bunyó volt. Szinte szunyókált, különösen az előző mérkőzéseihez képest” – mondta Arum a BoxingScene.com-nak.

Arum hozzátette, hogy „abszolút” aggódott amiatt, hogy Stevensonnak vissza kell lépnie a sérülései miatt.

„Konkrétan nem tudtam, mi baja van Stevensonnak, mert nem voltam a városban. De [a [Top Rank] Dena [duBoef, Arum mostohalánya] jelentette nekem, hogy két-három héttel a meccs előtt elment ehhez és ehhez az orvoshoz különböző panaszokkal. Szóval, tisztában voltam ezzel. Vállproblémái voltak. Konkrétumokat nem tudok, de ezt nem a meccs után tudtam meg, hanem előtte.”

A balkezes Stevenson az ESPN Bernardo Osunának a ringben adott mérkőzés utáni interjúja során elmondta, hogy „nem érezte túl jól magát” a De Los Santos elleni, az akkor még betöltetlen WBC könnyűsúlyú világbajnoki címért vívott mérkőzésének kezdete előtt. Stevenson nem kívánt bővebben nyilatkozni, amikor Osuna további információkért szorongatta.

Stevenson utalt a túledzésre, amikor a Dominikai Köztársaságbeli De Los Santos elleni, nem túl meggyőző győzelmét követően találkozott újságírók egy csoportjával. A 91 éves Arum reméli, hogy Stevenson felbecsülhetetlen értékű leckét tanult abból, hogy ilyen keményen és ilyen sokáig edzett a De Los Santos elleni mérkőzésre.

„Ő egy nagyon versengő srác. Ezért nem úgy edz, mint egy igazi tapasztalt profi. A meccsig tökéletes akar lenni. Minden edzést csatává tesz. Érted, mire gondolok? Ezt nem lehet így csinálni. Ez egy rossz lecke, amit Terence Crawfordtól tanult.”

Arum elismerte, hogy Stevenson csütörtök esti gyenge teljesítménye megtorpantotta azt a lendületet, amit az előző négy mérkőzésén Jamel Herring, Oscar Valdez, Conceicao és Yoshino lenyűgöző legyőzésével épített fel. A Hall of Fame promótere azonban nem gondolja, hogy ez a felejthető mérkőzés ártani fog a 26 éves Stevenson hírnevének, ha a 2024-es év első mérkőzésén sokkal jobban tud teljesíteni.

„Az utolsó meccsed alapján ítélnek meg téged. De ő még nagyon fiatal és szerintem a legközelebb sziporkázó teljesítményt fog nyújtani. Elfelejtik ezt az estét.”

Borítókép: Getty Images

írta az uncia.info