Andy Ruiz készen áll bárki ellen

Andy Ruiz Jr azt mondja, hogy készen áll és hajlandó megmérkőzni a világ legjobb nehézsúlyújaival.

A mexikói a WBO világbajnoki címéért Joseph Parker ellen elszenvedett szoros vereséget követően három évvel később még nagyobb esélyt kapott, amikor az utolsó pillanatban beugrott Anthony Joshua ellen az amerikai bemutatkozásakor. Ruiz a hetedik menetben aratott győzelmével sokkolta a világot. A látványos egyesített világbajnoki győzelmet követően a visszavágón a formán kívüli Ruiz vereséget szenvedett Joshuától.

Másfél évet töltött a ringtől távol, mielőtt visszatért volna, hogy 2021 májusában Chris Arreolát legyőzze. Tavaly októberben Luis Ortiz ellen is sikerrel járt. Minden ott felépített lendület teljesen elveszett, még annak ellenére is, hogy kötelezték őket arra, hogy Deontay Wilderrel megegyezzenek, hogy eldöntsék ki lesz Tyson Fury kötelező kihívója. A WBC azóta visszavonta mindenzt, mivel a párosnak nem sikerült megegyezniük, Ruiz pedig a másodikról az ötödik helyre csúszott vissza a nehézsúlyú ranglista legutóbbi frissítésében.

Ezen a jelek szerint változtatni akar, és legutóbbi edzőtermi videójában Wildert, Joshuát, Furyt és Oleksandr Usykot is leszólta.

„Yo mindenki azt kérdezi, hogy mikor bokszolok, miért nem harcolok Wilderrel? Senki sem akar bunyózni. Készen állok, bébi! Mondd meg Joshuának, hogy csináljuk meg a trilógiát. Mondd meg Wildernek, hogy készen állok, írjanak nekem egy másik szerződést. Usyk, Tyson Fury, mindenki a rövidebb utat akarja választani. De én itt vagyok, bébi, dolgozom.”

A mexikói csak árnyéka annak a nehézsúlyúnak, akit a visszavágón „AJ” legyőzött. A formája – amit a rajongók a közösségi médiában megdicsértek – úgy tűnik, nem probléma, inkább azzal van a gond, hogy nincs aláírva egy szerződés sem.

Borítókép: Getty Images

írta az uncia.info