Zathureczky őszinte bunyót ígér

image

Zathureczky Zsolt profi bokszban is szeretné megmutatni, nem egy halvérű fazon, a május 21-én, a Jean Pascal-Bernard Hopkins mérkőzés köré épülő montreali gálán ringbe lépő MMA-harcos nyíltsisakos küzdelmet ígér.

Paszterkó László menedzser kapcsolatrendszerének és a támogatást biztosító Sárvári Security Service Kft.-nek köszönhetően Zathureczky Zsolt egy igazán rangos profi boksz gálán léphet szorítóba:IMG_6471.jpg május 21-én, Montrealban Oscar Rivas (5 győzelem – 0 vereség) ellen mutathatja meg tudását.

Az „Ősmagyar” néven ismert Sándor György-tanítvány a legjobb magyar nehézsúlyú ketrecharcosok közé tartozik, a soproni 16-os nemzetközi MMA-gálán győzelemmel bizonyította tehetségét. Kiegészítésképpen profi ökölvívó mérkőzéseket is vívott már, három győzelmet számlál, vereséget még nem szenvedett. Zathureczky rendkívüli fizikai paraméterekkel rendelkezik, majd’ kétméteres magasságához 105 kiló színizom párosul. Az egykori kick-boksz világbajnok Sándor György heti 12 gyakorlást vezényel számára, a 22 éves sportoló fanatizmusára jellemző, zokszó nélkül végzi a „gladiátorképzőt”.

– Nagyon örülünk a kanadai lehetőségnek, továbbra is az MMA a fő irányvonal, de a montreali Hopkins-gálán való fellépést nagy hiba lett volna kihagyni – mondta Sándor György. – Zsolti amellett, hogy fantasztikus utazás előtt áll, szakmailag is fontos tapasztalatokra tehet szert. A vegyes harc alapja a kéztechnika, jó néhány korábbi profi ökölvívó található a legjobb MMA-sok között. Mi is nagy figyelmet fordítunk ennek a területnek a képzésére, a kanadai mérkőzésre készülődve több, Paszterkó Laci által hozott szpárringpartnerrel is gyakorolt Zsolti. A heti edzések száma és minősége a felkészülés során nem változott, persze, a meccshez közeledve kicsit visszaveszünk a terhelésből, a pörgetésé a főszerep. Olyan nagy figurát azért nem csinálunk, Zsoltra a kanadai bunyó után is fontos MMA-mérkőzések várnak. Versenyzőm még csak 22 éves, 3-4 év kell ahhoz, hogy mentálisan, technikailag és fizikailag beérjen a nehézsúlyba. Nagyon sok munka vár még ránk.

IMG_6449.jpg

Zathureczky Zsolt gőzerővel készül a tengerentúli bunyóra, ám nem szeretné túlizgulni a dolgot, a saját maga által preferált küzdőstílust akarja képviselni a montreali ringben. IMG_7637.jpg

– Technikailag még van mit tanulnom a bunyóból, inkább verekedőnek tartom magam – jellemezte ökölvívóként önmagát a fiatal ketrecharcos. – A kanadai gálán is ezt az oldalamat szeretném megmutatni, nem fogok finomkodni, bátran odaállok Rivas ellen. Nyíltsisakos küzdelemre szeretném kényszeríteni, aztán majd meglátjuk, ki a jobb. Látványos mérkőzést akarok vívni, jó lenne győztesen elhagyni a szorítót. Jól sikerült a felkészülésem, sokat segítettek a Szlovákiából érkezett szpárringpartnerek, köszönet érte Paszterkó László menedzsernek és természetesen támogatómnak, a Sárvár Security-nek.

Jól érzékelteti a sportoló és mestere kapcsolatát, hogy Zathureczky, amikor megtudta, hogy a Hopkins-gálán léphet ringbe, először Sándor György véleményét kérte ki.

– Nagyon örültem a lehetőségnek, de azonnal leültem Gyurival, hogy megbeszéljük, mit tegyünk. Ő az az ember, akiben feltétel nélkül megbízom, mindent neki köszönhetek. Egyetértettünk, hogy ezt a lehetőséget nem szabad kihagynom, óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy Kanadában egy ilyen rangos gálán is kipróbálhatom az erőmet. Mesteremmel abban is egyetértünk, bárhogyan is alakuljon a tengerentúli profi boksz mérkőzésem, továbbra is az MMA-t tekintjük elsődlegesnek, ebben a stílusban szeretnék egyszer nemzetközileg is komoly eredményt elérni.

Xlsport – Balogh Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..