X. Hungarian Ashihara Karate Open

image

A Kisdunamenti Ashihara Karate Egyesület 2011. május 14-én rendezte meg Dunaharasztin  a X. Hungarian Ashihara Karate Open elnevezésű nyílt nemzetközi Ashihara Karate bajnokságot.

Öt ország 200 versenyzője vett részt a megmérettetésen formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. Hat éves kortól egészen a seniorokig mindenki tatamira léphetett.
Dániából, Szerbiából, Romániából, Üzbegisztánból és Magyarországról érkeztek a versenyzők. Az Ashihara Karate stílus versenyzői mellett felsorakoztak a Kyokushin Karate versenyzői is.

Délelőtt a megnyitóval kezdődött a verseny, a tornacsarnok teljesen megtelt a sok versenyzővel és nézővel. A megnyitót követően a román válogatott egy szinkron formagyakorlatot mutatott be, ezzel szemléltetve mi lesz az elvárás a 2011.  novemberében Bukarestben megrendezésre kerülő Ashihara Karate Világbajnokságon, ahol első esetben lehet majd formagyakorlatban is indulni.
Ezek után a formagyakorlat versenyszámokkal folytatódott a program. Gyerekek és felnőttek is indultak ezen versenyszámban és nagyon sok szép KATA-t láthattak a nézők. 

A KATA verseny után a küzdelmek következtek, melyek három páston folytak. Úgy a gyerekek mint a felnőttek,  látványos, technikás küzdelmet mutattak be.

A nap végén 47 küzdelem és 12 formagyakorlat kategóriában állhattak fel a gyermek és felnőtt harcosok a dobogó valamely fokára.

Csapatversenyben első helyezést ért el a Kisdunamenti Ashihara Karate Egyesület, második helyezett a Romániai Ashihara Karate válogatott, a harmadik helyet pedig a Likócsi Ashihara Karate Kse szerezte meg.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A dán, szerb, román és üzbég csapatok vezetői és versenyzői nagyon meg voltak elégedve a verseny lebonyolításával, a bíráskodással, és a szép díjakkal.  Ígéretük szerint jövőre még nagyobb csapattal jönnek. 

Forrás: Mosonyi Jószef Péter 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..