Visszavonult a hétszeres világbajnok!

debreczeni_dezso.JPGBefejezte sportpályafutását Debreczeni Dezső, aki a világon egyedülálló eredményekkel büszkélkedhet.

A hétszeres világbajnok, nyolcszoros Európa-bajnok, emellett profi világbajnoki címmel is rendelkező kick-boxos a harcművészet különböző sportágait felvonultató békéscsabai BUDO-gálán búcsúzott el. Debreczeni egyike a kevés kick-boxosnak, aki mind semi-, mind light-contactban is eredményes tudott lenni. Pályafutásának fénypontja a 2003-as év volt, amikor Párizsban mind a két szabályrendszerben megszerezte a világbajnoki címet, és ugyanabban az esztendőben a light-contact profi világbajnoki övet is begyűjtötte súlycsoportjában, 57 kg-ban. A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Csicsely Szilvia szintén szombaton a békéscsabai gálán fejezte be pályafutását. Debreczeni az utolsó meccsét az ötszörös világbajnokkal, Dancsó Zoltánnal vívta. A találkozó döntetlenre végződött.

A hétszeres világbajnok a gála után a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának elmondta, hogy nem fog elszakadni a sportágtól, edzőként azon lesz, hogy minél sikeresebb kic-boxosokat neveljen. -Az utóbbi években már készültem a versenysport utáni életre. 25 évet töltöttem a küzdőtéren, és egy eredményes időszakot zártam le. Bízom benne, hogy lesz olyan tanítványom, aki majd túlszárnyalja az én eredményeimet- – tette hozzá a 35 éves sportember.

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply