Újra virágzásnak indulhat a Japán MMA?

Wanderlei_silva_xlfight.jpg

A Pride FC végével súlyos hanyatlásnak indult a Japán MMA. Bár a Sengoku és a Dream próbálta tartani magát, de sajnos a pénzügyi gondokkal nem tudtak mit kezdeni és a nagy nevek szépen lassan átigazoltak Amerikába. A változást talán az MMA világát lassan bekebelező UFC hozhatja meg, ugyanis a Gigavállalkozás 2012 Februárjában tizenöt év után visszatér Japánba!

Az UFC szépen lassan terjeszkedik, most 1997 után úgy döntöttek visszatérnek Ázsiába és Japánnal kezdik a terjeszkedést. A szervezet az évek során sok-sok élvonalbeli Japán nevet a kötelékébe gyűjtött, elég csak Yoshihiro Akiyama, Yushin Okami vagy Norifumi Yamamoto nevét említeni.

A hivatalos bejelentést Dana White és Mark Fischer tette.

Több mint tíz éve voltunk itt utoljára. Azóta az MMA a világ legdinamikusabban fejlődő sportja lett. A Japán Pride szervezet anno nagyon sokat tett azért hogy az MMA és az UFC ma ott tartson ahol! Sok UFC sztár, mint Rampage Jackson, Wanderlei Silva vagy éppen Nogueira éppen itt Japánban szerzett hírnevet magának! A Japán rajongók milliói imádják őket és mellettük olyan japán küzdőket igazoltunk le mint Yushin Okami, Yoshihiro Akiyama vagy Takanori Gomi akiknek a nevével bárhol a világon eladható egy gála. Eljött az idő, fUfc_logo_xlfight.jpgebruárban visszatérünk japánba! – Dana White

Hatalmas gazdasági fellendülés is lesz ez Tokyo körzetének! Az UFC 100 51 Millió dolláral növelte Las Vegas üzleteinek bevételét még két ausztrál rendezvényünk 30 millió dolláros bevételt generált Sydney-nek. Visszatérünk és garantálom hogy itt is maradunk, az UFC elkezdi az ázsiai piac meghódítását! – Mark Fischer

Az UFC megegyezett több helyi csatornával, valamint az időeltolódás problémáját is megoldják. A rendezvény helyszíne a Saitama Super Arena lesz, ahol 20 000 rajongó élvezheti majd a mérkőzéseket! A fight card-ot Novembertől kezdik szellőztetni!

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply