Újabb három magyar aranyérem az egyetemi birkózó-világbajnokságon

image

Az eddigi hármat megduplázva a szombati zárónapon újabb három aranyérmet nyertek a magyar birkózók a Pécsen rendezett egyetemi világbajnokságon.

    A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a kötöttfogásúak között a 75 kilós Szabó László, 130 kilogrammos Lám Bálint és a 66 kilós Jäger Krisztián sem talált legyőzőre.
    A magyar csapat így hat arany- és négy bronzérmet szerzett az egyetemi világbajnokságon, amelyen 25 ország 280 versenyzője indult. Magyarországot 21 tagú csapat képviselte.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Két nap Harcsa Zoltánnal

A férfi ökölvívó válogatott az utolsó hetet tölti a kazahsztáni edzőtáborban. A versenyzők keményen dolgoznak és természetesen ott lebeg a szemük előtt az olimpiai kvalifikáció is.

Harcsa Zoltán most mindent a sikeres olimpiai kvalifikációnak vet alá. Ennek része a kazahsztáni edzőtábor is, ahol a szokásos programok mellett sokat tanulhatnak is az ökölvívók.

„A hétfő elég erős edzéssel kezdődött, ami háromszor három kört jelentett a 400-ás pályán. Minden kört egyre erősebben kellett futni. Közte volt egy kis árnyék, birkózás a hóban és boksz suli is. Délután 6 menet kesztyű várt ránk váltott ellenféllel két programban. 52-63-ig 4 órától 69-+91-ig pedig 5 órától volt a kesztyű. Mindenki kiadta magából a maximumot. Ezután a szokásos esti traccsparti és az otthoniakkal való kapcsolattartás jött. Mindenki “magányban”, jókedvűen beszélt a családtagjaikkal, edzőikkel.

Kedden a másnapra tervezett edző küzdelem miatt egy edzés volt, ami 5 kör laza kocogás, utána 5 menet zsák munka, közte egy menet iskola volt. Délutánra mindenki “szabadságot” kapott. A legtöbben pihentek, de Kozák Laci és én a szaunázás lehetőségével éltünk! ​​​​​​​

Azért ez a majdnem mindennapos kesztyűzés a világ elitjével nem csak fizikailag, de szellemileg is nagy erőfeszítést igényel. Meg ha nincs is mindig ez a megszokott éles kesztyű akkor is nagyon figyelni kell. Nyilván a kubaiak és a kazahok is nagyon jó bunyósok, ügyesek, kemények és tényleg mindent tudnak az ökölvívásról. Nehezen bírom, hogy távol vagyok a családtól, de értük teszek mindent és hiszem, hogy ez a sok távollét sikerre fog vinni a kvalifikáción.”

Harcsa Zoltán 10 hónapos kisfiának még várnia kell pár
napot, amíg újra találkozhat az apukájával. Az európa-bajnoki bronzérmes
ökölvívóra még több kemény edzés vár addig. Legközelebb Lukácsy Bence tapasztalataival
jelentkezünk.  

Forrás: www.boxing.hu – RSS

The post Két nap Harcsa Zoltánnal appeared first on xlsport.hu.