Újabb 1,6 milliárd forint kerül a MOB-hoz

image

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára a mai napon felkérte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szakmai alelnökét, a Nemzeti Sport Intézet vezetőjét, Szabó Tamást, hogy a MOB és a magyar sportélet szerkezetváltásával együtt járó folyamat részeként hozza létre és irányítsa azt a munkacsoportot, amely kialakítja a MOB és az NSI jövőbeni együttműködésének szerkezetét.

Az állami sport utánpótlás-nevelés feladataiért felelős NSI 2011-ben 1,6 milliárd forintos központi támogatást kap. A szerkezeti átalakítás után a kiemelt közhasznú testületként működő MOB gondoskodik majd a versenysport fejlődéséhez nélkülözhetetlen utánpótlás-nevelés feladatait finanszírozó állami források célba juttatásáról is. A Magyar Olimpiai Bizottsággal való egyeztetést követően, előreláthatóan e munka koordinációját is Szabó Tamás fogja majd ellátni, mint a MOB utánpótlás-nevelésért felelős igazgatója.
 
A szerkezetátalakítást felügyelő munkacsoportban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Miniszterelnökség sportpolitikai tanácsadó testületének, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának, a MOB-nak és az NSI-nek 1-1 képviselője vesz részt.

A munkacsoport közreműködésével várhatóan 2011 júliusára valósulhat meg a struktúra átalakítása. A Sport XXI. Nemzeti Sportstratégia módosítását követően, a tervek szerint 2011. május 6-án, a Magyar Sport Napján kerül elfogadásra az új Sporttörvény. A Nemzeti Sportstratégia és az új Sporttörvény együtt rögzíti majd a magyar sport – mint kiemelt stratégiai ágazat – működésének jogi és szakmai alapjait és irányelveit.

Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .