Tüske Kupa 2012-ben is

Októberben, a soroksári sportcsarnokban nagy sikerrel került megrendezésre az első Tüske-kupa, teltház bíztatta a vegyesharcban összecsapó sportolókat. A gála anyagilag is rentábilis volt, a szervező, Tüske Security 1,2 millió forintot utalt át a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlása javára. A biztonsági cég tulajdonosa, Juhász Sándor már a második Tüske-kupát szervezi, a viadal 2012. március 24-én a Nemzeti Sportcsarnokban kerülne lebonyolításra.

Kevesen gondolták volna, hogy az első Tüske-kupa mekkora sikert hoz szervezőknek, versenyzőknek egyaránt. A soroksári sportcsarnokban 310423_218000064928895_100001567083105_604471_650268859_n_1.JPGlebonyolított gálán a vegyesharc hazai legjobbjai, Felföldi -Hegylakó- Szabolcs és Zathureczky -Ősmagyar- Zsolt mellett több fiatal tehetség is megmutatta tudását, de remek küzdelmeket hozott a K-3 szabályrendszerben megrendezett nyolcas torna is.

A viadal szervezője, a Tüske Security tulajdonosa, Juhász Sándor úgy döntött, a nyitó Tüske-kupát jövőre újabb megmérettetés követi. A 2012. március 24-re tervezett eseményre azonban a korábbinál nagyobb mezőny meghívását tervezi, a legjobb magyar harcosok mellett Európa számos országából érkeznének vegyesharcosok.

– Remek volt az első rendezvény visszhangja, több televíziós társaság beszámolt róla, de bőven jelentek meg hírek a nyomtatott és az elektronikus médiában is – emlékezett az októberi Tüske-kupára Juhász Sándor. – A gála után már sokan azt kérdezték, mikor lesz a következő rendezvényünk. A kitűnő hangulatot és a versenyzők felkészültségét, megalkuvást nem ismerő harcát látva tulazathureczky_zsolt.jpgjdonképpen már a verseny alatt megfogalmazódott bennem, hogy ezt a sorozatot folytatni kell. A 2012.március 24-i rendezvényünkre komoly mezőny meghívását tervezzük, két-három ezer fős közönséget célzunk meg. Az első Tüske-kupát egyedül finanszíroztam, a márciusi rendezvény lebonyolítását azonban már nem tudom önerőből megoldani. Bízom benne, jelentkeznek majd olyan sportszerető szponzorok, akiknek hozzám hasonlóan szívügyük az utánpótlás támogatása, a nehéz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű gyermekek társadalomba való integrálása. Hiszem, hogy a sportnál nem létezik jobb nevelőeszköz a fiatalok számára. Terveink szerint még az idén létrehozzuk az MMA szövetséget, úgy döntöttünk, hogy a szövetségünk alá tartozó egyesületek közül mindig más-más egyesület kapja meg az aktuális gála bevételét. A szervezet többek között azért is jön létre, hogy anyagilag is segítse a hozzá tartozó klubokat.

Balogh Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .