The Prime Ministry Tournament – Férfi és női ökölvívó válogatottunk is megméretteti magát Ankarában

okolvivas.jpg

Tavasszal az ökölvívó világ rendszerint a Törökországban rendezendő Ahmet Comert Tornára szokott figyelni. Ez a verseny általában Isztambulban kerül megrendezésre, de idén áttették az ország fővárosába, Ankarába. A torna neve is megváltozott: "The Prime Ministry Tournament". A férfi és a női válogatott is együtt utazik ki. Április 6. és 12. között rendezik meg a versenyt.

Ez az egyik legerősebb megmérettetés az ökölvívásban, a teljes ázsiai mezőny szokott itt indulni, de a tengerentúlról is érkeznek majd. A nők számára a szeptemberi világbajnokság előtt, a férfiak számára a júniusi kontinensviadal előtt fontos megmérettetés ez a torna. A felkészülés a tatai edzőtáborban zajlott Dr. Kovács Lászlónak, a férfi válogatott szövetségi kapitányának, és Szuknai Zsuzsannának, a női válogatott szövetségi kapitányának vezetésével. A hölgyek számára plusz motivációt adhat, hogy 2012-ben, Londonban – a történelemben először – a női ökölvívás is olimpiai programmá válik, így a kvalifikációba ez a verseny is beleszámít.

A férfi válogatott névsora: Lakatos István (48 kg), Kalucza Norbert (51 kg), Lakatos Krisztián (54 kg), Ráth Miklós (57 kg), Varga Miklós(60 kg), Káté Gyula (64 kg), Bacskai Balázs (69 kg), Szabó László (75 kg), Szellő Imre (81 kg), Darmos József (91 kg), Bouquet Bence (+91 kg).

A női válogatott névsora: Mizsei Vivien (51 kg), Némedi Csilla (54 kg), Papp Nikolett (64 kg), Ducza Anita (75 kg), Kovács Mária (75 kg).

Kohajda József

Leave a reply