Tehetséges MMA harcosok, avagy bemutatjuk a jövőt!

mma_polgar_adam-lead.JPG

Ádám csak úgy, mint a korábban bemutatott testvére Norbert az igazán népszerű magyar harcosok közé tartozik! 2007 óta foglalkozik az MMA-val, előtte több Kempo magyar bajnoki címet valamint 3 aranyérmet nyert a budapesti Kempo világbajnokságon! Ádám 1990-ben született és fiatal kora ellenére már több mint 20 MMA mérkőzés van a háta mögött! Gyermekkorában ő is a birkózással kezdte sportkarrierjét, majd hamar a Kempo felé vette az irányt. 2007-ben még a félnehézsúlyú harcosok között, Dietz Gusztáv ellen lépett először a ringbe, ahol bár alulmaradt, ez a folytatástól nem vette el a kedvét. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a középsúlyú amatőr MMA magyar bajnoki címe! Ádám jelenleg, hazánk egyik legismertebb és legfoglalkoztatottabb MMA harcosának számít.

Lássuk Ádám miként élte meg az első MMA viadalokat.

Én szívem szerint már 2006-ban indultam volna a versenyen akkoriban azonban a korom még nem tette ezt lehetővé. Kint voltam, szurkoltam a testvéremnek és nagyon megtetszett az egész hangulat. 2007-ban már megkaptam minden támogatást, szüleimtől és edzőmtől majd pedig nekivágtam a nagy feladatnak. A váltósúly volt akkor a legsűrűbb súlycsoport, nyolc induló volt, köztük Norbi is. Én 86kg-al mértem be a versenyre így nem fértem már bele a középsúlyba, maradt a félnehézsúly. Itt Dietz -Cápa- Guszti-val kerültem össze egy igazán egyhangú mérkőzésen, fogásból-fogásba kerültem, majd a végén kopogtam. Ez az egész azonban nem szegte a kedvemet, a következő fordulón már befogytam a váltósúlyba és második lettem a tornán. Itt még nem voltunk tisztában a felkészülés sokrétűségének a szükségességével, de szerencsére nagyon más sem. Ez egy sokrétű sportág, sokrétű edzésmunkát igényel. Ahogy egyre inkább belemélyedtünk az MMA világába, egyre többet edzettünk keresztbe és ennek szépen lassan meglett az eredménye. Egyre jobb eredményekkel tértünk haza egy-egy gála vagy mérkőzés után.

Ahogy teltek múltak a hónapok és az évek, Ádám is belekóstolt lassan a profi meccsek világába. Megjárta Romániát, Hollandiát, Ausztriát, Szerbiát és Cseh országot is valamint több rangos hazai gálán lépett a ringbe, mint pl. a budapesti It’s Showtime!

Mikor elkezdtünk kiszakadni az amatőrök közül, kaptunk pár szép lehetőséget. Felléptünk a Szegedi gálákon valamint a K-3 fordulókon kaptunk rendszeresen Super Fight lehetőségeket. Nekünk talán a 2009-es év volt a legjobb e téren, az itthoni MMA élet nem tudom haladt e valaha folyékonyan, de akkoriban nekünk szépen voltak itthon és külföldön is meccseink. Akkoriban még kicsit álomvilágban éltünk, úgy gondoltuk, hogy a külföldi szereplések után több szerephez jutunk majd, itthon de ez sajnos nem így történt. Nekem például volt egy éves kényszerpihenőm nemrég, ugyanis nem nagyon volt meccs lehetőség. Jelenleg egy-két szervező van itthon aki rendszeresen tud gálákat szervezni, ezek az itthoni gálák mércéjével mérve, azért igényes rendezvények és sok kortárs MMA harcos jut szerephez, Polgár Norbert, Halmi Viktor, Imre Zsolt vagy Zahari Vince. Nem vagyunk azért itthon sem elfelejtve, csak szűkösek a lehetőségek.

                                                       18.jpg

Ezt a sportmúltat akár egy öreg veteránsportoló is megirigyelhetné, nemhogy egy 21 éves ereje teljében lévő harcos. Lássuk, hogy látja a jövőjét Ádám.

Voltak külföldön, jó nevű harcosokkal izgalmas meccseim. Általában ponttal alul maradtam vagy a legutóbbi esetben TKO-val, de Hollandiában Oktay Karatas ellen és Szerbiában Vladimir Vuckovic ellen is az est mérkőzését vívtam. Ezeket a meccseket azért sokan látták, a jövőben változásokat eszközölünk, ezen túl a 70kg-os, azaz a könnyűsúlyban fogok mérkőzéseket vívni, és erősebb leszek, mint valaha. A következő mérkőzésemet már 75kg-ban vívom! Van most kilátásban pár mérkőzés számomra, úgy érzem, elkezdhetek egy sikeres győzelmi sorozatot. A csapat kapcsolat rendszere most jó, Rozman Istvántól is rendszeresen kapunk felkéréseket valamint a lengyel Slugfest Management is számol velem a könnyűsúlyú mezőnyben. Szépen lassan, de folyamatosan építkezünk! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak valamint Polgár Norbinak és Kovács Attilának, akik a kezdetektől fogva támogatnak mindenben. Legközelebb November 20.-án láthattok mérkőzni Graz-ban!

www.star-tec-shop-com

-Supras-

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..