Tavasszal Eb-címért bokszol Balzsay

image

Két felhozó meccsen aratott sima győzelme után jövő tavasszal valószínűleg Európa-bajnoki címért léphet ringbe ifj. Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka.

    "Az Universum már szervezi az Eb-meccset, sőt már akár január közepén bokszolhattam volna a címért, ám az még túl korai lenne, szükségem van a meccsek után egy kis pihenőre, aztán egy komoly felkészülésre" – mondta a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján az itt tanuló 31 éves bokszoló (23 győzelem, 2 vereség).

    A múlt pénteken a szerb Misa Nikolic kiütésével 23. profi mérkőzését megnyerő Balzsay közölte, hogy a tavaly elszenvedett két veresége után néhány hetet gondolkodott csak a jövőjéről, s miután túltette magát a kudarcokon, úgy döntött, visszatér a ringbe.

    Az elhatározás után klubjával, az Universummal egyeztetett, s elmondása szerint a nehéz helyzetben lévő német istálló azóta is mindenben tartja magát megállapodásukhoz.

    "Több verzió is volt már arra, hogy kivel bokszolhatok majd az EBU övéért, most úgy tűnik, egy finn céggel folynak a tárgyalások, s finn ellenfelem lehet – jelentette ki az amatőrök között Eb-ezüstérmes öklöző. – Azt gondolom, a meccsre a március közepe már tökéletesen megfelelő időpont volna."

    Az egykor szebb napokat látott istállónál a bokszoló elmondása szerint változó a hangulat, a versenyzők és edzők a tréningek során teszik a dolgukat, maximális erőbedobással dolgoznak, de a termen kívül mindenki a jövőről gondolkodik. A fordított alapállású magyar az utóbbi napok hírei után optimistább, mint volt.

    Balzsay, illetve a klub tervei szerint a sikeres Eb-címmeccs után már jövő ősszel sor kerülhet egy világbajnoki címmeccsre, ahol a magyar ökölvívó visszaszerezheti tavaly augusztusban Budapesten elbukott övét.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply