Tanácsadója szerint Hopkins kellene Erdeinek

image

Erdei Zsolt új tanácsadója, Greg Leon szerint a korábbi világbajnok magyar ökölvívónak egy Bernard Hopkins elleni mérkőzés jelentené az igazi áttörést.

    A profiboksz.hu kedden arról számolt be, hogy az üzletember szerint a 36 éves, amatőrként olimpiai bronzérmes Erdei készen áll az amerikai piac meghódítására, ehhez pedig Hopkins lenne a legjobb ellenfél.

    Erdei magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Atlantic Cityben szinte pontosan egy év után lépett ismét ringbe: a kenyai Samson Onyangót magabiztosan, egyhangú pontozással győzte le.

    Az eddigi 32 profi meccsét kivétel nélkül megnyerő Erdei Zsolt legutóbb tavaly novemberben az olasz Giacobbe Fragomeni ellen mérkőzött, s lett akkori sikerével a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka, míg azt megelőzően közel hat éven át volt a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka.

    A most 45 éves Hopkins a félnehézsúly egyik élő legendája, több mint tíz éven át volt világbajnok, gyakorlatilag a kategória minden kiválóságával, így Oscar de la Hoyával, Roy Jonesszal, Joe Calzaghe-val és Antonio Tarverrel is bokszolt.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply