Szombaton kezdődik Erdei számára az amerikai kaland

image

Szombaton Atlantic Cityben a kenyai Samson Onyango ellen teheti meg az első, egyúttal az egyik legfontosabb lépését minden idők legsikeresebb magyar profi ökölvívója, Erdei Zsolt azért, hogy az Egyesült Államokban is elismert bokszoló legyen, s a folytatásban később a legnépszerűbb félnehézsúlyúakkal csatázhasson.

    A Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét tavaly őszig közel hat éven át birtokló, majd a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú koronáját is megszerző, veretlen "Madár" legutóbbi mérkőzése után szinte pontosan egy évvel lép újra a szorítóba, s vív nyolcmenetes mérkőzést afrikai riválisa ellen.

    Az előzetes várakozások alapján Erdei (31 győzelem, 17 KO) számára nem jelenthet gondot Onyango, még akkor sem, ha a kenyai bokszoló (20 győzelem, 6 vereség) stílusa kifejezetten kellemetlennek nevezhető. A kiváló öklözőt erre a meccsre felkészítő Balzsay Károly korábban elmondta, magas, csapkodó stílusa van a kenyainak, aki ráadásul könnyen lefejelheti az ellenfelet, ezért vigyázni kell vele.

    "Magas, és igazi nagy ütő, sosem lehet tudni, mit fog csinálni a hosszú karjaival" – nyilatkozta riválisáról a The New York Timesnak a 36 éves magyar, aki még Budapesten beszélt arról, hogy stílust vált, és támadó szellemben fog bokszolni, mert az a célja, hogy Amerikában lenyűgözze a nézőket.

    A profi karrierje során egészen idén júniusig az Universum Promotionnél szerepelt bokszoló nyáron kötött 3 plusz 2 mérkőzésre szóló megállapodást a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával, akivel ez lesz az első "közös meccse".

    Erdei november 6-án utazott el New Yorkba, ahol egészen most keddig készült, majd áttette székhelyét a mérkőzés színhelyére.

    "Jól telt az utazásom Atlantic Citybe, bár edzés után közvetlenül ültünk autóba, és jöttünk több mint két órát. A megérkezést követően kicsit sokára sikerült elfoglalnunk a szobát, így másnap reggelre maradt a szálloda és a környék felfedezése Karcsi bával – nyilatkozta Erdei. – Egy könnyű reggeli után aztán bejártuk a saját és a környező szállodákat, megnéztük a játéktermet, de természetesen nem ültem le játszani. Sokkal inkább hiszek a valós teljesítményben, vagy magamban, mint a szerencsében. Aztán részt vettünk a sajtótájékoztatón, iskoláztam egyet, és újra pihenek, hiszen nekem most az a legfontosabb, hogy minél jobban összpontosítsak a közelgő mérkőzésre."

    A találkozót magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik a Boardwalk Hallban, ahol a Sergio Gabriel Martinez-Paul Williams összecsapás lesz a gála főmeccse a Boksz Világtanács középsúlyú koronájáért.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply