Szellő Berikashvili ellen debütál

image Már Szellő Imre is a profik táborát gyarapítja. Az amatőrként olimpiai ötödik helyezett bokszoló jövő pénteken, a Ferobox Event szentesi gáláján debütál, rögtön hatmenetes mérkőzéssel. Ellenfele a rutinos grúz Paata Berikashvili (17-16-1, 6 KO/TKO) lesz.

„Majd a mérkőzés után tudok róla igazából beszélni, hogyan sikerült a felkészülésem – árulta el Szellő. – Az biztos, hogy elvégeztem a megfelelő terhelést: délelőttönként futottam, délután pedig a szakmai feladatokat végeztem. Bízom benne, hogy jól sikerül a premier. Azért szerintem olyan nagyon nem lesz más, mint a félprofi meccseim. Persze: nem ugyanaz a környezet, ráadásul Magyarországon lépek a kötelek közé, élő tv közvetítés keretében, de azért egetverő különbségek nem lesznek.”

Szellő egyelőre nem ideges a bemutatkozása miatt, ami nem véletlen, hiszen nem most kezdte ökölvívó a pályafutását. „Tizenhárom éves korom óta űzöm ezt a sportot. Bokszoltam már Amerikában, Kínában, Olaszországban, Indiában, Pakisztánban, a világ szinte minden pontján, úgyhogy nincs miért idegesnek lennem. A meccs előtti napokon, amikor jobban tudatosodik bennem, biztos picivel izgatottabb leszek. De az igazi különbség majd akkor kezdődik, amikor már 8-10 menetes meccseim lesznek.”

Mivel Szellő nemrég még félprofiként kereste a kenyerét, rögtön hatmenetes meccsen debütál Szentesen a profik között, ráadásul Berikashvili ellen, aki egy igen tapasztalt bunyós . A gálán Bedák Zsolt WBO Eb, míg Nagy Lajos Márk WBO ifjúsági címét próbálja megvédeni. Ezen kívül szorítóba lép még a WBO ranglista tízedik helyezettje Kelemen Balázs, valamint a nagyváltósúlyú magyar bajnok Kovács Attila, a két ifjú kecskeméti titán Baranyi Richárd és Laki Róbert mellett. Természetesen nem marad ki a programból a helyi kedvenc, Nagy ”Lütyő” Imre sem.

Az eseményt az M1 élőben közvetíti 22 órától.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..