Szavazzunk Madárra!

image

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Az idei jelöltek között ott van Erdei Zsolt sporttársunk, két kategória (félnehézsúly, cirkálósúly) veretlen profi világbajnoka, aki november 20-án, Atlantic City-ben tér vissza a szorítóba egyéves kényszerpihenőt követően.

Az alapítványi formában felajánlott és tíz évre szóló több mint két milliárd forintot éverdei_zsolt_xlsport_mosz.jpgente osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a társadalmi tanácsadó testület tagjai, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai, illetve érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak.  A Díjra jelölhetők köre: azok a magyar állampolgárságú magánszemélyek, magyarországi székhelyű jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező társaságok, társadalmi szervezetek és alkotóközösségek, akik/amelyek a díjazás alapjául szolgáló tevékenységüket a Magyar Köztársaság területén végzik. A Prima Primissima Alapítvány és a társadalmi tanácsadó testület a jelöltek listájáról titkos szavazással választ ki három-három Primát tíz kategóriából: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet és végül, de nem utolsó sorban magyar sport. Madár itt jelölt, egyike a három Primának, Buzánszky Jenő, az Aranycsapat jobbhátvédje és Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, sportvezető társaságában.

A díjak összege kategóriánként: a Primissima díjazottaké ötvenezer euró (14 millió forint), a Prima díjasoké tízezer euró (2,75 millió). Az alapító nem elégedett meg a rendkívül széles jelölő stábbal, és érvényesülni hagyja a vox populit, vagyis a nép hangját is, ráadásul a szakmai ítészek döntésével egyenértékűnek ismerve el a közönség akaratát, a publikum választottja is a Primissimákhoz hasonlóan ötvenezer euróban részesülnek.
Kérjük tehát az ökölvívósport hazai barátait, szerelmeseit, hogy szavazatukkal segítsék Erdei Zsolt győzelmét! Szavazni a díj honlapján (www.primaprimissima.hu) lehet.

erdei_zsolt_xlsport_mosz2.gif

Közvetlen link az internetes szavazáshoz: http://www.primissima.hu/index.asp?id=27

Az ünnepélyes díjátadásra december 3-án, a Művészetek Palotájában, a Magyar televízió által közvetített gálaesten kerül sor.

 Írta : Ch. Gáll András

Fotó MÖSZ archív – www.boxing.hu és www.kuzdoter.com

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply