Super GP 4: Küzdősportrajongók, irány Kecel!

vancsik_nandor2.jpg2010. február 27-én, szombaton a keceli városi sportcsarnokban  kerül megrendezésre a IV. Super GP. A Bács-Team és a Hungarian All Stars közös gáláján a szervezők remek programmal várják a keményebb műfajok szerelmeseit: MMA-, muaythai-, K-1- és karate mérkőzések szerepelnek a kínálatban. A hazaiakat három tehetséges fighter, Imre Zsolt, Vikkel Dániel és Árvai Zsolt képviseli. 

Ha Kecel, akkor Vancsik Nándi! – vágja rá kapásból a magyarországi küzdősportélet történéseit figyelemmel kísérő szurkoló. A többszörös kyo-, kick- és thaiboksz-bajnok mérkőzéseire jó néhányszor megtelt már a városi sportcsarnok, a szimpatikus sportembert nagy tisztelet övezi a településen. Teljesítményével rá is szolgált az évek alatt, nyílt, csupa szív harcmodorával kivívta a szurkolók elismerését. Kora és tudása alapján a február 27-i gálán is főszerep járna neki, ám a fighter másként döntött.

– Négy gyermekem van, edzéseket vezetek, egy barátommal közös vállalkozást is viszünk, ahol tíz alkalmazottnak adunk munkát, a versenyre való felkészülés már egyszerűen nem fér az időmbe – adott magyarázatot Vancsik Nándor arra a kérdésre, miért hagyja ki a településen immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő gálát. – A küzdősport Kecelen már nem rólam szól, sokkal inkább szóljon az igen tehetséges tanítványaimról, akik mindent meg fognak tenni, hogy a nyomdokaimba lépjenek, sőt, hogy túl is szárnyaljanak. A mostani rendezvényen sportolóimé a főszerep, Vikkel Dani, Árvai Zsolt és Imre Zsolt is meccsel szombaton a városi sportcsarnokban. A Bács-Team hívei biztosak lehetnek benne, hogy harcosaink kőkeményen küzdenek majd. Remélem, őket is ugyanúgy fogja szeretni a közönség, mint ahogyan engem szeretett annak idején. imrezsolt2.jpg

Vancsik Nándi fanatizmusát ismerve a szurkolók biztosak lehetnek benne, hogy tanítványai sem vallanak majd szégyent. Vikkel Dániel, Árvai Zsolt és Imre Zsolt mellett még számtalan fiatal sportoló bontogatja szárnyait a Bács-Teamnél. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy a szombat 16 órától kezdődő úgynevezett ültetőprogramban a feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget biztosítanak tudásuk bemutatására.

17 órától a tradicionális muaythai magyar bajnoki döntők kerülnek lebonyolításra, négy súlycsoport fináléin, 3×2 perces mérkőzéseken drukkolhatnak a nézők. A műfaj keménységét jól jellemzi, hogy a könyök és a térd használata is engedélyezett!

A Bács-Team és a Hungarian All Stars közös gálája szombat 18 órától veszi kezdetét, három keceli fighter főszereplésével: Imre Zsolt és Vikkel Dániel MMA-, Árvai Zsolt K-1 szabályrendszerű mérkőzésen lép a kötelek közé. A helyi harcosokra kemény ütközetek várnak, minden tudásukra szükség lesz, ha győztesen akarják elhagyni a szorítót.

Imre Zsoltra a kőkemény Ács László vár, a székesfehérvári kempós kitűnően felkészült, technikailag és kondicionálisan -egyben lévő- bunyós. Persze, az utóbbi időkben a kettlebell-edzéseknek köszönhetően sokat erősödő Imre Zsoltot sem kell félteni. A keceli sportoló földharcban is egyre jobb, köszönhetően a brazil dzsiudzsicus Halmi Viktorral folytatott közös tréningeknek. Vancsik Nándor szerint, ha fiatal sportolója megszerzi a kellő rutint, egy-két éven belül nagy versenyző válhat belőle.

vikker_250_xlsport.jpgVikkel Dani a szintén székesfehérvári Szűcs Gergővel veszi fel a harcot, ez az MMA-csata is 2×5 percben kerül megrendezésre. A fiatal keceli talajon a legjobbak közé tartozik, de Vancsik mester úgy tervezi, hogy a komplexebb harcmodor érdekében, a jövőben thai-boksz és K-1 szabályrendszerű viadalokon is elindítja.

A Bács-Team Kecel betonfejű harcosa, Árvai Zsolt 3×3 percben, K-1 szabályrendszerben Dencinger Dáviddal üti össze kesztyűit. Árvai túl van már néhány húzós meccsen, ám kiütnie eddig senkinek sem sikerült. Nem csak bírja, de osztja is a füleseket, remek állóképességének köszönhetően az első másodperctől a záró gongszóig végignyomja a meccset. Természetesen tőle is győzelmet remél mestere.

– Bízom benne, teltház várja majd a sportolókat – mondta Vancsik Nándor. – Kecelen szeretik a küzdősportokat, sokan várják a mostani gálát is. Ez már a hetedik rendezvényünk, az ideit a Hungarian All Starral rendezünk közösen, IV. Super GP néven. A küzdelmek párosításait úgy alakítottuk, hogy azonos képességű harcosok csapjanak össze, egyik meccsen sem mernék bizton tippelni a győztes személyére. Remélem, a gálán ringbe lépő sportolók kemény, színvonalas csatákkal nyerik el a városi sportcsarnokba kilátogató lelkes nézők szimpátiáját.

A keceli sportolók párosításai:
71kg: Vikkel Dániel – Szűcs Gergő MMA, 2×5 perc
76kg: Árvai Zsolt – Dencinger Dávid K-1, 3×3 perc
81kg: Imre Zsolt – Ács László MMA, 2×5 perc

A VII. Bács-Team gála- IV. Super GP közös küzdősportrendezvény 2010. február 27-én, szombaton 16 órától a keceli városi sportcsarnokban (Szabadság tér 17.) kerül megrendezésre. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A rendezvény támogatói: Active Sport, Trend Fitness, Modus Kft., Euronics Kecel, Adrenalin, Astron Kft., HCH, Pintér Művek, Kecel város önkormányzata, TT Söröző, Unikén Kft., Poli-Farbe, Lavatiker Zrt., Flakon-Pet.

Xlsport – Balogh Zoltán

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply