Sportorvosi vizsgálatok rendje

Az EMMI COVID-19 járványügyi készenlétre vonatkozó tájékoztatásának értelmében 2020. június 15-től a sportorvosi rendelések időkorlátozások nélkül, a járványügyi előírások:

  • pre-triage,
  • maszk viselése a rendeléseken,
  • távolságtartás

betartása mellett folytatódhatnak.

A külső helyszínen végzett sportorvosi tevékenységek mind vidéken, mind a fővárosban is megfelelő óvintézkedések mellett újraindulhatnak.

A személyes sportorvosi vizsgálat és a külső helyszínen végzett sportorvosi vizsgálatok járványellenes készültségi időszakára vonatkozó eljárásrendjét mellékelve, illetve honlapunkon találják.

A kitöltött, aláírt Sportolói kérdőív mellett a COVID-19 kérdőív szigorú ellenőrzése és megléte visszavonásig továbbra is a sportorvosi versenyengedély kiadásának feltételét képezi.

Intézetünk Karolina úti központjában, Budapesten folyamatosan zajlanak a személyes sportorvosi vizsgálatok, melyekre a járványügyi lazításoknak köszönhetően az előjegyzési kapacitásunkat is bővítettük.

A honlapunkon elérhető Online Előjegyzési felület mellett időpont előjegyzés telefonon (06/1-488-6100) vagy e-mailben (elojegyzes@osei.hu) is kérhető.

Válogatott sportolók sportorvosi alkalmassági előjegyzése ismét az Olimpiai rendelőn keresztül telefonon (06/1-488-6122) vagy e-mailben (olimpia@osei.hu ) elérhető.

Köszönöm az együttműködésüket!
Sportbaráti üdvözlettel:
Dr. Kiss Marianna
Országos Sportegészségügyi Intézet
OSH Vezető Sportorvos

A Sportorvosi vizsgálatok rendje bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS