Sportdiplomáciai siker: Magyar bírók a WBC – nél!

wbc_hun_xlsport_04.jpg

Jelentős sportdiplomáciai sikert könyvelhettünk el, amikor az egyik legpatinásabb világszervezet, a WBC (World Boxing Council) két magyar bírót is felkért, hogy működjenek közre a szervezet világbajnoki címmérkőzésének lebonyolításában.

 Erre azért került sor, mert bíróink a nemzetközi színtéren már tanúbizonyságot tettek kiváló szakmai felkészültségükről, és a muaythai sportághoz való elhivatottságukról. A két magyar bírót a WBC világszervezet hivatalosan is regisztrálta a már meglévő bírái sorába. Ezáltal Magyarországra is út nyílik a WBC muaythai szakág képviseletére, a két bíró segédletével.
De térjünk vissza a világbajnoki címmérkőzésre.
Az eseményre a horvátországi Opatijában került sor 2010. február 12-én egy nemzetközi küzdősport gálán, ahol az est főmérkőzése a WBC Profi Muaythai Világbajnoki címéért zajlott.
A mérkőzést Jakab Zsolt vezette, aki már hosszú évek óta profi nemzetközi bíróként tevékenykedik több világszervezetnél is (WPKC, IFO, IFMA), míg Rozman István a WPKC európai elnöke pontozó bíróként tevékenykedett. Bíróinkkal a WBC jelenlevő képviselői nagyon meg voltak elégedve, és hangot adtak azon véleményüknek, hogy a jövőben is számítanak munkájukra a világszervezet rendezvényein. 
  

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply