Shotokan Karate: Méltó emlékezés Sándor Péterre!

image

Öt éve, hogy a romániai, szalontai C.S. Shotokan Karate Klub vezetője, az ötdanos Sándor Péter Mester tragikus körülmények között elhalálozott. A klub tagjai, vezetői és a harcművészek nagy családja nem felejtette el Pétert.. Színvonalas és nagy versenyzői létszámot megmozgató rendezvényt szervezett a közkedvelt „Pepe” emlékére, s ez a verseny , az V. „Pepe” Nyílt Karate kupa most is méltó volt a mesterhez.

Négy ország (Románia, Magyarország, Szerbia, Olaszország)  29 klubjának 301 versenyzője három küzdőtéren mérkőzött meg egymással formagyakorlat (kata) és küzdelem (kumite) versenyszámokban, minden korosztályban. A shotokan karatésok mellett a wado-ryu és az All-Style Karate versenyzőit láthatták a nézők. A versenyt emlékezés nyitotta meg, amelyen Sándor Krisztina, Pepe felesége, Szalonta polgármestere, Török László , Tasnádi Zsolt, a klub vezetője is tapasztalhatta, milyen hatalmas tapssal adóztak Sándor Péter emlékének a résztvevők. Először vett részt a versenyen a szerbiai zrenjanini Banatsky Cvet, valamint a Békéscsabai Lakótelepi SE karate csapata, amely klubok vezetői együttműködési megállapodást írtak alá a szalontai C.S. Shotokan Karate  vezetőjével a jövőbeli együttműködésre a Duna-Tisza-Körös-Maros Karate Liga keretében.

   A versenyt a WKF szabályok szerint rendezték meg, a formagyakorlat és a küzdelem elbírálása nehéz feladat elé állította a Kecskés Ferenc IV.DAN főbíró vezette nemzetközi bírói kart, ami ennek a kihívásnak megfelelt. A formagyakorlat verseny elhúzódott annak ellenére, hogy a rendezők és a bírói kar munkájában nem volt üresjárat. A verseny éjszaka ért véget, a sport és harcművészeti barátság jegyében. Sándor Péter síremlékén egy szép mondat hirdeti: „Az hal meg igazán, akit elfelejtenek.” A verseny is mutatja, hogy „Pepe” emléke élénken él barátaiban!

 

Gregor László   

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply