Semmy Schilt visszavonult?

sem_schilt.jpg

Különböző forrásokból származó jelentések alapján, Semmy Schilt szívproblémák miatt azonnali hatállyal visszavonult. A GLORY vagy Schilt még nem adtak ki hivatalos közleményt az ügyben.

Schilt visszavonulása, amennyiben igaz, nagy változásokhoz vezet, hiszen megnyitja a nehézsúly kapuit az öv előtt a többieknek (gondoljunk itt Sakira, Ghitára vagy Spongra). Schiltet mindig is elég sokan kritizálták stílusa miatt, sikereit főleg magasságának betudva, de függetlenül attól, ki mit mond, eredményei tagadhatatlanok:

Semmy négyszeres K-1 Grand Prix bajnok, amivel fej-fej mellé került a rekordszámú GP győzelmek terén a legendás Ernesto Hoost-val. Aztán ott van egy Glory Grand Slam cím, ami igazából akár úgy is vehető, mint egy ötödik K-1 győzelem.

Schilt a sport minden legendás alakjával megküzdött és legyőzte őket. Badr Hari, Ghita, Saki, Bonjasky, Le Banner, Hunt, Ray Sefo, Aerts, Hoost mind elbuktak ellene. Karrierjének mérlege 43-6-1. Tizenegy éves profi pályafutása során egyetlen egyszer fordult elő, hogy Semmi részt vett egy bajnokságon és nem nyerte meg azt.

Egy időben kipróbálta magát az MMA-ben is – rajongók láthatták a Pancrase-ben (ahol övet is nyert), a UFC-ben (2001-ben) és a Pride-ban is. Bár itt nem ért el akkora sikereket, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy vereségei olyanok ellen jöttek, mint Fedor, Barnett, Minotauro, Kharitonov. Kickbox karrierje előtt Schilt egyébként egy nagyon sikeres karate versenyző volt.

Visszavonulása igazi veszteség lenne a sport számára. Schilt egyike a nagy öregeknek, aki a nehézsúly vitathatatlanul legeredményesebb harcosaként vonulhat vissza.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply