Ruslan Provodnikov kisváltósúlyú világbajnok

Vasárnap hajnalban kisváltósúlyú WBO vb-címmérkőzést rendeztek, amelyen Mike Alvarado Ruslan Provodnikov ellen lépett a szorítók közé. A”Szibériai Rocky” 11 menet alatt rendezte le az amerikai ökölvívót, megszerezve ezzel élete első világbajnoki címét.

A mérkőzés elején a bevállalósan és lendületesen bokszoló Ruslan Provodnikov irányította a találkozót, míg a címvédő elmozgásokból kontrákkal „operált”, és nyert meg pár későbbi menetet.

Alvarado nem bokszolt elég meggyőzően, és nem találta az ellenszert Provodnikov stílusára, akinek csak időre volt szüksége a címvédő védekezésének feltörésére, amelyre az amerikai erőnlétének hanyatlása adott lehetőséget.

Amennyiben az élő fogadás mellett dönt, úgy akár a sportesemények közben is megrakhatja tétjeit.

Az amerikai a 8. menetben két alkalommal is padlót fogott. Alvarado nehezen tápászkodott fel az első leütésből, így nem csoda, hogy a második számolásnál stábja fel akarta adni a küzdelmet. A címvédő azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és nagy lélekjelenlétre tanúbizonyságot téve folytatta a küzdelmet.

A 9. menetre összeszedte magát az amerikai, de a 10-ben már nem igazán tudta tartani magát, aminek az lett az eredménye, hogy Provodnikov olyan verésben részesítette őt, amit követően a 11. menetre már nem tudott visszatérni.

A találkozót követően Alvarado elismerte, hogy kihívója olyan ütéseket mért rá, amelyeket még soha senki más. A világbajnoki címét elvesztő amerikai egyetértett menedzserével, Henry Delgadóval, aki a 10. menetet követően nem hagyta őt tovább bokszolni.

„A következő menetet már nem érte volna meg lebokszolni, mert akár maradandó sérüléseket is szerezhettem volna. Nem vagyok az a típus, aki feladja a küzdelmet, de ezen az estén nem tehettem mást.”

Az újdonsült világbajnok, aki legközelebbi mérkőzésén akár Juan Manuel Marquez vagy Manny Pacquiao ellen is bokszolhat nagyon elégedett volt teljesítményével.

„A csapatom azt mondta nekem a mérkőzést megelőzően, hogy készen állok arra, hogy világbajnok legyek. Vállaltam a kockázatot, eljöttem a bajnok hazájába, jól bokszoltam, és megvertem őt. Régóta vágyom már erre a címre, és eddig úgy gondoltam, hogy ez minden, amit szeretnék, de most rá kellett jönnöm arra, hogy ez csupán a kezdet.”

Labdarúgás fogadás a bet365-ön az év minden napján elérhető.

Leave a reply