Ricky Burns elvesztette világbajnoki címét

A WBO könnyűsúlyú világbajnoki címét birtokló Ricky Burns saját hazájában, a skóciai Glasgowban lépett a szorítók közé az amerikai Terence Crawford ellen. A szombati mérkőzés végén a pontozóbírók a tengerentúli ökölvívót látták jobbnak, így a skót bokszoló elvesztette 2011 november 5-én megszerzett övét.

Sokan úgy vélik, Burnsnek már legutóbbi mérkőzésén el kellett volna veszítenie világbajnoki címét, szeptemberben azonban kegyesek voltak hozzá a bírók, és vitatható módon döntetlenre hozták ki a Raymundo Beltrán elleni meccset, ami pedig azt jelentette, hogy a skót megtarthatta WBO-címét.

Ezúttal a bírók sem tudták megmenteni a gyengébb napot kifogó öklözőt, aki 112-116, 112-116, 111-117 arányú, egyhangú pontozással maradt alul amerikai ellenfelével szemben.

A bet365 labdarúgás akciók rengeteg mérkőzésre nyújtanak lefedettséget. Az élő fogadás szolgáltatásának köszönhetően nem gond, ha lemaradsz a kezdő sípszóról, utána is megrakhatod tétjeit az összecsapásra.

A mérkőzés első meneteiben még szoros küzdelmet láthatott a közönség, az előzetesen is veszélyesnek tartott Crawford azonban fokozatosan átvette az irányítást, és bár a skót bokszoló állni tudta az ütéseket, komolyabb bevitt találat híján nem sok esélye volt a 12 menetet követően.

A találkozó után Ricky Burns is elismerte, ezen a meccsen bizony jobban bokszolt az amerikai.

„A jobbik bokszoló nyert ma, de nem esem kétségbe, mert tudom, hogy a legjobbak közé tartozom, és hogy rövidesen visszatérek. A mérkőzés végét követően az első dolog, amit mondtam Eddie-nek, hogy visszavágót szeretnék. Bízom benne, hogy meg tudjuk majd szervezni” – mondta az ex-világbajnok, aki legutóbb 2007 februárjában érezte a vereség ízét.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .