Rendhagyó interjú Fedor Emilianenkoval

Fedor1.jpgRendhagyó interjút olvashatnak az XLfight és az XLsport olvasói. A mixfight.nl honlap olvasói tették fel a kérdéseket Fedor Emilianenkonak, az MMA legismertebb és legeredményesebb versenyzőjének.

 

Te egy eléggé egyszerű ember benyomását kelted. Nem fáraszt az utóbbi időbeli aktivitásod (interjúk,fotózások) aminek egyre kevesebb köze van a harchoz?

Én nem játszom meg magam a kamera előtt. Vagyok aminek látszom. De megértem ,hogy ezek a dolgok részei a játéknak. Egy harcosnak meg kell mutatnia magát,részt vesz a média eseményeken, autógrammokat osztogat. Tudomásul veszem és elfogadom ezt , de persze a főcél a felkészülés a küzdelemre.

Mit tanácsolsz a fiataloknak akiknek álmaiban a tiédhez hasonló karrier dereng?

 

A gyakorlat teszi a mestert. Miután csak a tehetség nem elég manapság edzeni kell és újból csak edzeni.

 fedor3.jpg

 

Szeretnél egy K-1 szabályrendszerű küzdelmet megvívni a jövőben pl. Badr Hari ellenében?

 

Nem. Nem látom magam ott versenyzőnek. Tisztelem a K-1 harcosokat de az én felkészülésem középpontjában továbbá is a vegyes harcművészetek szerepelnek.

 

fedor2.jpgSaját edzőtermed van otthon Starij Oskolban. Edzenek-e ott olyan harcosok akiknek a közeljövőben berobbanásuk várható a világ élmezőnyébe? Boldog vagyok,hogy szülővárosomban megnyílt ez az Akadémia. Ide tettük át a Red Devil csapat edzéseit is. Sok helybéli fiatal kapott lehetőséget az MMA gyakorlására, közöttük öcsém Ivan Emilianenko is, ha minden jól megy hamarosan nemzetközileg is bemutatkozhatnak majd.

 

Akarnád ,hogy a Josh Barnett ellen elhalasztott mérkőzésed utólag mégis létrejöjjön? Egy olyan mérkőzés maradt el amit az emberek látni akartak. Ha Josh megkapja az engedélyt nekem nem lesz ellenemre.

 

Miért nem növeled az izomtömegedet, szerinted ez növeli a harci értéket is? Ahogy jelenleg kinézek az a testem természetes állapota. A napi 10 km futóedzés sem kedvez az izomtömeg növelésnek. Az MMA nem arról szól, hogy ki hogy néz ki.

 

Milyen fajta zenét hallgat szívesen pl. futás közben? Orosz vallási énekeket és olyan szerzőket akik attól tartok a nyugati világban nem közismertek.

 

Van-e valamilyen hobbija, mivel tölti szabad idejét? Minden szabad időmet a családom, avagy az istentiszteletek töltik ki.

 

year_KO_2009.jpg

Milyen érzés a világ legkeményebb harcosának lenni? Sohasem tekintettem magam a legjobbnak avagy a legrosszabbnak. Az MMA egy olyan sport amiben a tudás állandó bővítésre szorul. Senki sem legyőzhetetlen csak a vereség kockázatát lehet jó fölkészüléssel a minimálisra csökkenteni.

 

fedor4.jpg

XLsport – forrás: www.xlfight.hu  – Attila – eredeti interjú:  www.mixfight.nl

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply