Remek hangulatú csapatbajnokság Zalaegerszegen, indulói rekorddal

Nagyon jó hangulatú és az elmúlt évek legnépesebb mezőnyét hozó csapatbajnokságot rendeztek Zalaegerszegen, ahol az első osztályban kettős BHSE-győzelem született.

Negyven csapat 214 judósa választotta vasárnapi programnak a judo felnőtt csapatbajnokságát, ez pedig csaknem harminc százalékos létszámnövekedés 2017-hez képest – ez is jelzi, milyen nagy lehetőségek vannak ebben a versenyformában.

A fokozódó érdeklődés nyilván szól a rendező Zalaegerszegi JSE remek munkájának is. Ifjabb Nagysolymosi Sándorék öt esztendeje kezdték el meghonosítani a sportágat a zalai megyeszékhelyen, s az ünnepélyes megnyitót követő bemutatón már láthattuk, nemcsak létszámban, felkészültségben is remekül formálódik az egerszegi judocsapat.

Amely immár harmadik esztendeje hívja el a magyar egyesületeket a felnőtt csapatbajnokságra, s a harmadik kiírás az elmúlt évek legnépesebb csb-je lett. Örömmel fedeztünk fel az indulók között olyan korábbi klasszisokat, mint a sydneyi olimpián is résztvevő Csizmadia Eszter, a Pekingben hetedik helyezett Baczkó Bernadett vagy a közelmúlt nagyjai közül a négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Mészáros Anett, a világbajnoki ezüstérmes Bor Barna és a világbajnoki ötödik helyezett Csoknyai László.

De judogit húzott a jeles alkalomból a Honvéd edzője, a tíz éve nem versenyző Neu Gábor, vagy a Vasas térnere, az ezredforduló környékén válogatott Bere Tamás, a szatymaziak örökifjú főnöke, Szabó Csaba, a híres békéscsabai tűzoltó őrmester, Lipták-Pikó Tamás, és még jó néhány ma is aktív idősebb judós, aki elszakíthatatlanul kötődik szeretett sportágához.

A tatamin ezúttal is parázs küzdelmeket láthattunk, amelyek végén húsz dobogós helyezés talált gazdára. Az első osztályban a férfiaknál az igen jó erőkből álló BHSE szerezte meg az aranyérmet, az elődöntőben az UTE ellen „kicentizve“ a továbbjutást, majd a fináléban az utolsó pillanatig kiélezett csatát vívva a Kaposvári Judo Klub együttesével – a Honvéd ezzel megvédte bajnoki címét. A dobogó harmadik fokára az UTE és a Szatymazi SE együttese állhatott fel.

A nőknél az elmúlt két esztendő bajnoka, a Mogyi-Bajai JC nem tudta harmadszor is elhódítani a címet, a kétszeres olimpikonnal megerősített BHSE ugyanis a fináléban 4–1 arányú győzelmet aratva megszerezte az aranyérmet. A bronzérmeken a Szatymaz és a Budaörsi SC osztozkodott.

A másodosztályban a férfiaknál az OLC T-Trans Gemenc JK (a fináléban a címvédő házigazda zalaegerszegieket legyőzve), a nőknél az UTE lett a bajnok, a harmadosztályú férfiaknál pedig a Vasas Judo szerezte meg a bajnoki címet.


Csapatbajnokság, Zalaegerszeg

I. OSZTÁLY

FÉRFIAK (8 induló)
1. BHSE
2. Kaposvári JK
3. UTE
3. Szatymaz
5. Mogyi-Bajai JC
5. Rákosvidéke Hajtós DSE
7. Pápai Judo Akadémia
7. Budaörsi SC

NŐK (6 induló)
1. BHSE
2. Mogyi-Bajai JC
3. Budaörsi SC
3. Szatymaz
5. Békés Megyei Kano JSE
5. Kőrös JSE

II. OSZTÁLY

FÉRFIAK (7 induló)
1. OLC T-Trans Gemenc JK
2. Zalaegerszegi JSE)
3. Krizsán SE
3. Samurai JC II.
5. Pécsi KSE
5. Samurai JC I.
7. Kőrös JSE

NŐK (8 induló)
1. UTE
2. Samurai JC
3. Pápai Judo Akadémia I.)
3. Pécsi KSE
5. Pápai Judo Akadémia II.
5. Hato Judo
7. Somogyszob
7. Mogyi-Bajai JC

III. OSZTÁLY

FÉRFIAK (11 induló)
1. Vasas Judo
2. Budafoki KE
3. OLC T-Trans Gemenc JK
3. Pécsi KSE
5. Mogyi-Bajai JC
5. Haladás VSE
7. Vincze JC Zirc)
7. Hato Judo
9. Pécsi VSK
9. Somogyszob
9. Kőrös JSE

Forrás: Judoinfo

A Remek hangulatú csapatbajnokság Zalaegerszegen, indulói rekorddal bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS