Rács mögött a Kempo Világbajnok (videó)

eugen_preda.jpgElőzetes letartóztatásba helyezték a román hatóságok Eugen Preda Kempo Világbajnok, Wushu Sanda eb. érmes, többszörös profi MMA mérkőzésen győztes küzdősportolót, a 2008 elején a Ciorogirlai  (Románia) katonai raktárból történt 61 db gyalogsági lőfegyver elrablásának alapos gyanújával.

Preda több magyarországi küzdősport rendezvényen is szerzett bajnoki címet, mint például a 2008-as BJJ Hungary Openen aranyérmes lett a kékövesek Open kategóriájában.eugen_preda2.jpg

Az ellopott fegyverekből 41 darabot találtak meg egy Preda és fivére tulajdonát képező telken. Eugen Preda a Dinamo Brasso (román belügyminisztériumhoz tartozó második legnagyobb sportklub) szabadfogású birkózószakosztályának leigazolt tagja, ezen kívül a román belügyminisztérium fizetési listáján tiszthelyettesként is szerepelt, de a tavalyi év során  a legnagyobb bukaresti bevásárlóközpontban a BGS biztonsági cég embereivel keveredett konfliktusba, és akkor letartóztatták.

Az előzetesbe helyezett Predat egy botrányos, nagy vihart kavaró videó felvétel nyilvánosságra hozatala után szabadon engedték. A felvételen a BGS igazgatója rugdossa a sportolót, miközben a rendőrök lefogják. A felvétel következményeként jó néhány elbocsájtás is történt a bukaresti rendőr főkapitányságon.

A ciorogirlai bűnügyben a küzdősportos letartóztatása újabb színként tűnt fel. Az eddigi gyanúsított őrszolgálatos katonákat mintegy nyolc hónapos vizsgálati fogság után múlt héten feltételesen szabadlábra helyezték. Az ügyészség 29 nap előzetes letartóztatást rendelt el az újabb gyanúsítottak ügyében, Preda esetében a fegyverrablás mellett kábítószer csempészésben való részvétel alapos gyanúját is felhozva.

Preda a román hírszolgálati tv adónak nyilatkozva ártatlannak vallotta magát, a tavalyi incidensben résztvevő biztonsági cég vezetőjét vádolva.

Preda mérkőzése a 2008-as BJJ Hungary Openen:


Xlsport – romániai hírforrásunk alapján

Posted by | View Post | View Group

Cimke:  ,

Leave a reply