Pánhungária Kupa: Határok nélküli Magyar Nemzeti Küzdősport Bajnokság

mma160.jpg

Sporttörténelmi esemény színhelye lesz a Káposztásmegyeri Jégcsarnok 2010 június 19. -én. A II. Világháború után először kerül megrendezésre Magyarországon nemzeti bajnokság , mindazon országrészek versenyzőinek részvételével akiket szerencsétlen módon elválasztanak tőlünk a határok.

A Hungarian Fight Unio és a WFFO szervezésében kerül megrendezésre a Pánhungária Kupa elnevezésű küzdősport gála ahol MMA ( ketrecharc ) szabályrendszerben mérik össze tudásukat, az Anyaország , Felvidék ,Erdély – Párcium, Vajdaság , valamint a tervek szerint Kárpátalja magyar ajkú harcosai. Az esemény a Brit Nemzetközösségi valamint a Macabi Játékok mintájára kívánják megrendezni , ahol a más kultúrkörben élő de egyazon nyelvet beszélő sportolók mérik össze tudásukat az összetartozás nagyszerű érzésével ajándékozva meg a résztvevőket , és a remény szerint szépszámú érdeklődő nézőket is.

A küzdelmek két súlycsoportban kerülnek lebonyolításra ahol a rendezők által meghívott versenyzők súlycsoportonként nyolcan , piramis rendszerben juthatnak el a végső győzelemig.

A győztesek jutalma súlycsoportonként egy  iparművész által tervezett és egyedileg elkészített bajnoki öv – amit a torna legjobbjai örökre megtarthatnak – valamint további tárgynyeremények és ajándékutazások amiket a rangos esemény szponzorai ajánlottak fel.

A végső győzelemig a leendő bajnokoknak tehát három kőkemény mérkőzést kell abszolválniuk ami igen megterhelő , de úgy gondolják a szervezők , hogy az esemény rangja , célja valamint a győzelemért járó Nemzeti Bajnoki cím minden eddiginél nagyobb megbecsülést hozhat.

A programot színvonalas bemutatók , presztízsharcok,  népszerű előadóművészek teszik színesebbé. A teljesség igénye nélkül :  harcművészeti bemutatók ,ifjú birkózók bemutatója , továbbá a helyszínen fellép Fankadeli.

A résztvevők is gondoskodnak az izgalomról hiszen néhány régen várt csatát vagy azok visszavágóit is tető alá hozzák a szervezők. A bajnokaspiránsok nevén végigfutva elégedetten csettinthetnek azok is akik eddig szkeptikusak voltak avval kapcsolatban , hogy Magyarországon nem lehet színvonalas MMA sporteseményt rendezni csak Magyarok részvételével.

Az eddig biztos résztvevők.
Halmi Viktor BJJ. Magyar bajnok , Európa bajnok,
Dietz Gusztáv BJJ Magyar  bajnok , Európa bajnok,
Végh Attila : Kempo világbajnok , 3X MMA Európa bajnok
Sil Zoltán : Ökölvívó bajnok (szlovákia) 
Soltész László MMA Magyar bajnok

Jegyeket a helyszínen: ICECENTER – BUDAPESTHU-1046 Budapest, Homoktövis u. 1. Tel.: +36/1 435-2060 info: +3670/524-3831
Valamint az esemény honlapján lehet vásárolni május hónaptól. www.panhungarikupa.com

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..