Pacquiao 12 menetben verte Margaritót

image

A súlycsoportoktól független ranglistán is az egyik, ha nem a legjobbnak számító Manny Pacquiao megszerezte a WBC, a Boksz Világtanács nagyváltósúlyú vb-övét, miután magyar idő szerint vasárnap hajnalban egyhangú pontozással nyert a mexikói Antonio Margaritóval szemben.

A 31 éves Fülöp-szigeteki öklöző a dallasi Cowboys Stadionban csaknem 42 ezer néző előtt mind a 12 menetet megnyerte, s az ítészeknél 120:109, 118:110, 119:109 arányban diadalmaskodott, profi pályafutása 52. győzelmét aratva 3 vereség és 2 döntetlen mellett. Pacquiaónak ez volt megszakítás nélkül a 13. sikerrel megvívott meccse eddigi utolsó, 2005-ös veresége óta.

A 32 esztendős, ex-világbajnok Margarito 38 győzelme mellett ezúttal 7. vereségét volt kénytelen elkönyvelni. Csalódottságát enyhítheti, hogy a kudarccal együtt is legkevesebb 3 millió dollárt keresett. Pacquiaónak ugyanakkor a világbajnoki cím begyűjtésével járó úgynevezett garantált jövedelme 15 millió dollár, s ehhez járul még a televíziós közvetítésből befolyó summa, ami becslések szerint további 10 milliót jelent számára.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply