Ózdon randevúznak a Pitbullok

k-3_2.jpg

Folytatódik a Pitbull-kupa versenysorozat: az ötödik forduló 2009. december 20-án, vasárnap 18 órai kezdettel Ózdon, a városi sportcsarnokban kerül megrendezésre. A viadalra kilátogatók 13 pár összecsapásán szurkolhatnak, az est főmérkőzését a helyi kedvenc, Beszterczei Móric és a debreceniek topfightere, Zahari Vince vívja.

Az egykori kick-boksz világbajnok, Sándor György az MMA-t tartja a küzdősportok királyának. Évekkel ezelőttsandor_gyorgy02.jpg kezdte terelgetni harcosait a stílus felé, ám hogy a vállalkozó kedvű bátrak ne ugorjanak rögtön a mélyvízbe, létrehozta a kempo, a kick-boksz és a ketrecharc elemeit vegyítő K-3-at. A -mix- azóta igen nagy népszerűségre tett szert Magyarországon, a versenyeken rendre 5-700 néző szurkol. 3×3 perc a menetidő, maximum 25 másodperc földharc engedélyezett. Ha a mérkőzés végén a bírák nem tudnak dönteni, 3 perces extramenetben küzdenek tovább a harcosok. A tornarendszerű viadalokon bokszkesztyűben csapnak össze a felek, míg a párosharcoknál a grappling kesztyű kerül elő. A versenyrendszert az MMA előszobájaként tartják számon, a K-3 legjobbjai a legkeményebb szakágban is eséllyel lépnek ketrecbe. A különböző stílusok képviselői egyre másra neveznek a K-3-as versenyekre, ökölvívók, dzsúdósok, kick- és thai-bokszolók próbálják ki tudásukat.

– A párosítás most is a szokásos rendszer szerint zajlik, csak olyan versenyzők küzdenek egymással, akik azonos képességűek – jelentette ki a Pitbull Team vezetőedzője, Sándor György. – Tiszteletet érdemelnek a ketrecbe lépő srácok, ez nagyon kemény harc, csak a legjobbak érvényesülhetnek. Nem vattázzuk a fiúkat, a Pitbullok akár klubon belül is összecsapnak egymással. Jó meccsekkel kell kiszolgálnunk az egyre szakértőbb közönséget, van már egy mag, amely szinte minden viadalt a helyszínen drukkol végig. Nagyon örülök, hogy a legifjabb Pitbull-csapat, az ózdiak is versenyt rendeznek. A településen komoly hagyományai vannak a küzdősportoknak, Soós Lajos személyében kitűnő edző irányítja a fiúkat.

Az ország Pitbull csapatai kivétel nélkül képviseltetik magukat a borsodi derbin, a házigazdák mellett Soroksár, Dunaharaszti, Zsámbok, Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka és Budapest -harci kutyái- is ketrecbe lépnek. De érkeznek az Ász Judo Mezőtúr, a Hun-Box Gyomaendrőd, a Taekwondo Klub Hatvan, a Helmeczi Team Nyíregyháza, a Gönczi Team Nyíregyháza, az Esztergomi-kertvárosi Kempo Klub, az RSC Pécs, a Kunkli Team Miskolc és a Vancsik Team Kecel fighterei is.

kep_018.JPGIgazi csemegét ígér az est főmérkőzése: az ózdiak 33 éves, minden hájjal megkent harcosa, Beszterczei Móric üti össze kiskesztyűit a Pitbull Team Debrecen menőjével, Zahari Vincével. Mindkét sportoló súlycsoportjában a K-3 legjobbjai közé tartozik, december 20-án keményebb stílusban, az MMA-ban mérik össze erejüket. (2×5 perces menetidő után, döntetlen esetén 3 perc ráadás következhet, a földharc ideje nincs szabályozva.) A felek jó formában vannak, Beszterczei nemrég a rutinos soroksári Kántor Tamást verte karfeszítéssel, míg a veretes birkózómúlttal rendelkező Zahari Vince hatalmas meccset vívott a mezőtúri Dolog Györggyel, ám sérülés miatt be kellett fejeznie a derbit. Beszterczei tudatos bunyós, remek kéz- és földharc technikával rendelkezik, de a debreceni egyetemista sem megy keménységért a szomszédba, bátran bevállalja az ökölpárharcot, földön pedig egyenesen életveszélyes. Borítékolható, hogy a finoman fogalmazva sem halvérű srácok nagy csetepatét rendeznek majd az ózdi ketrecben.

Két másik helyi bunyós is szerepet kap a 18 órától kezdődő programban: a 20 éves, kőkemény, ám még kissé forrófejű Szolomájer Lászlónak és a 15 éves, igen tehetséges Budai Istvánnak is szurkolhatnak majd a nézők.

– A vegyes küzdelem felkeltette az érdeklődésemet, ez életszerű, látványos bunyó, csak a komplex versenyzők érvényesülhetnek, így csatlakoztunk Sándor György Pitbulljaihoz – fogalmazott a versenyt rendező Pitbull Team Ózd mestere, Soós Lajos. – Október 24-én már rendeztünk egy kisebb gálát, akkor is sokan biztatták harcosainkat. A helyiek szeretik a küzdősport eseményeket, van igény a jó küzdelmekre, mi pedig szeretnénk kiszolgálni a közönséget. Várunk mindenkit, abban biztosak lehetnek a nézők, hogy Beszterczei Móric, Szolomájer László és Budai István kiteszi majd a lelkét a ketrecben!

Természetes, hogy a helyi harcosok küzdelmeit övezi majd a legnagyobb figyelem, de érdekesnek ígérkezik a már a K-1 Magyar Nagydíjon is bizonyító hatvani taekwondos, Pethes Viktor szerepvállalása, az ifjú tehetség úgy döntött, K-3-szabályrendszerben is kipróbálja magát. Minőségi párharcot hozhat a legifjabb Zahari, Kristóf ketrecbe lépése is. A bátyjához hasonlóan szintén birkózóalapokkal rendelkező debreceni fiú a miskolci Kunkli Team fighterei közül kap ellenfelet. felfoldi003.JPG

Neves sportolók is megtisztelik az eseményt, díszvendégként jelen lesz Felföldi Szabolcs MMA-világbajnok (aki a tervek szerint fellépett volna az ózdi megmérettetésen, ám térdsérülése megakadályozta ebben), Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, MMA-Európa-bajnok és Zathureczky Zsolt K-3-bajnok.

A V. Pitbull-kupa vezetőbírói tisztjét Sándor Béla nemzetközi minősítésű bíró látja el, akinek mérkőzésenként három oldalbíró lesz segítségére.

A mérlegelésre és a párosítások összeállítására az ózdi sportcsarnok (Brassói út 1.) VIP-termében 13 órakor kerül sor. A hivatalos programban 13 mérkőzés szerepel, ám nem kizárt, hogy az utánpótlás tehetséges képviselői is helyet kapnak, meccseiket az úgynevezett -ültető-programban-, azaz a 18 órás kezdés előtt rendezik meg.

A szervezők igen nyomott áron, 1000 forintért kínálják a belépőket, melyeket a helyszínen, a csarnok jegypénztáraiban lehet megváltani.

Pitbull Team

Posted by | View Post | View Group

Cimke:  

Leave a reply