Ózdon búcsúzott 2009-től a Pitbull-kupa-versenysorozat

ozdhajzer.jpg

Igazi közönségszórakoztató bunyóval zárták az esztendőt a harcosok a december 20-án, Ózdon megrendezett V. Pitbull-kupán. A komplex felkészülést kívánó K-3- és MMA-stílust díjazta a mintegy ötszáz fős publikum, ám a hazai nézők öröme nem lehetett teljes, ugyanis a főmeccset vívó ózdi Beszterczei Móric karfeszítéssel kikapott a debreceni Zahari Vincétől.

A kevert harcművészetek népszerűségét jelzi, hogy a mínuszok, s a lefagyott utak ellenére is mindenhonnan befutottak a meghívott versenyzők az ózdi megmérettetésre. A legnehezebb dolga a Horváth "Füles" László vezette pécsi különítménynek volt, ám a baranyaiak dicséretére legyen mondva, megbirkóztak a mintegy négyszáz kilométerrel, s a ketrecben is "odatették" magukat. A stílusalapító, Sándor György most is tartotta magát elveihez: közel azonos tudású harcosokat "engedett össze", elkerülve az általa csak Universum Box Promotion-jelenségként emlegetett, előre lefutott meccseket.

Az est összecsapásain kitűnt, csak a tökéletesen felkészült versenyzők boldogulnak, kevés volt a kéz- és lábtechnikákban való jártasság, készségszintű földharctudás nélkül nagyon nehéz helyzetbe kerültek néhányan. Na, de vegyük sorjában a 13 mérkőzését:

1. pár: Köteles Bálint (RSC Pécs) – Gerhart Márton (PT Zsámbok)
Az utánpótlás-derbin Gerhart Marci egy év és három kiló előnnyel indult pécsi riválisával szemben, s ez érvényesült a ketrecben. A két felkészült ifjú minden energiáját felhasználta, nagyot harcoltak, jár a dicséret mindkettejüknek.

2. pár: Kertész Róbert (PT Soroksár) – Bakacs Dezső (RSC Pécs)
Szoros meccset vívtak a felek, a pécsi Bakacs thai-boksz alapokkal, remek kéztechnikával rendelkezett, ám a soroksári Kertész Róbert komplexebb tudással bírt, földharc-technikájának köszönhetően az extramenetben a maga javára fordította a mérkőzést.

3. pár: Putter Péter (RSC Pécs) – Töreki László (PT Soroksár)
A Töreki javára szóló hat kilogrammos súlykülönbség itt is dominált, ám Putter mind a 69 kilójával jelezte, nem adja olcsón a bőrét. Töreki kyos fanatizmussal azonban bedarálta a nagyot küzdő, szimpatikus pécsi fiút.

4. pár: Asztalos János (Pécs) – Antal Ferenc (PT Debrecen)
A pécsi Blazsekovics Ferenc tanítványa az est egyik legjobb meccsét vívta debreceni riválisával. Erre az összecsapásra, a "nyomták, ahogy a csövön kifért" kifejezés abszolút helytálló. Három meneten keresztül folyt a hirig, picivel Asztalos dominált, ám az extramenet utolsó fél percében Antal felpörgette a ritmust.

5. pár: Kovács Attila (PT Mátészalka) – Gellér Endre (PT Soroksár)
Két 38 éves sportember csapott össze, így akár azt is írhatnánk, hogy "öregfiúk"-meccs zajlott a ketrecben. Erről azonban szó sem volt, két remekül felkészült, dinamikus harcos mutatta be a stílus minden szépségét, jelezve, hogy a K-3 nem csak a huszonévesek sportja, a tapasztalat, a tudás nélkülözhetetlen. Látványos ütésváltások, harci kedv jellemezte az összecsapást, melyen Gellér igyekezett kihasználni magasságbeli előnyét, térdeseket indított, míg Kovács földön mutatott többet. Ám a talaj lett a veszte is, Gellér fojtásfogással "behúzta" a győzelmet.

6. pár: Perge Tamás (PT Zsámbok) – Hajzer Dániel (PT Debrecen)
A jókezű Perge tudása kevés volt a debreceniek egykori birkózójával szemben, aki kihasználta remek földharc-technikáját, s egy rá jellemző fojtással egy percen belül mattolta ellenfelét. Ez a találkozó is bizonyította, hogy csak az összetett ismerettel rendelkező fighterek boldogulhatnak K-3-ban.

7. pár: Boda László (Helmeczi Team Nyíregyháza) – Herbák István (PT Dunaharaszti)
Két igen erős, szívós versenyző csapott össze, a thai-boksz alapokkal rendelkező nyíregyházi fiú földön is felkészült volt, végig nyomás alatt tartotta keményen küzdő dunaharaszti ellenfelét. Extramenet döntött Boda javára.

8. pár: Antal Ferenc a 4. pár győztese (PT Debrecen) – Gergely Szabolcs (PT Zsámbok)
A zsámboki Pitbullok edzője, a 40 éves Gergely Szabolcs az est folyamán már egy győzelmet bezsebelő Antal Ferenccel csapott össze. A "nyugdíjas" becenéven futó tréner karácsonyi ajándékként kérte Sándor Györgytől, hogy küzdhessen az ózdi ketrecben. Tisztességgel, nagy szívvel harcolt, ám a fiatal Antal combrúgásaival "leamortizálta", így már nem tudott kiállni a mindent eldöntő extramenetre.

9. pár: Pethes Viktor (Hatvani Taekwondo) – Szabó Gábor (PT Nyíregyháza)
Az esemény legjobb mérkőzését vívták a fiúk, a szikár, kitűnő lábtechnikával rendelkező vb-ezüstérmes hatvani taekwondos csonttörő rúgásait a zömök szabolcsi jól állta, sőt a harmadik menetben egy fojtással megadásra késztette a már a K-1 Magyar Nagydíjon is eredményesen szerepelt riválisát.

10. pár: Perge Róbert (PT Zsámbok) – Zahari Kristóf (PT Debrecen)
A debreceni fiú, Zahari Kristóf újra bizonyította, a Hajdúságban remek edzésmunka folyik, akárcsak csapattársa, Hajzer Dániel, ő is földön verte a kitűnő kéztechnikával rendelkező másik Perge testvért, Róbertet.

11. pár: Rozmaring Mátyás (Hatvani Taekwondo) – Szombathi Patrick (PT Dunaharaszti)
Hatvani Ferenc edző munkája nem csak Pethesen, Rozmaring Mátyáson is meglátszott, a hatvani fiú remek volt kézzel és lábbal, ám Szombathi kihasználta nagyobb súlyát, fizikális erejét, karfeszítéssel fejezte be a mérkőzést.

12. pár: Szolomájer László (PT Ózd) – Rozmaring Péter (Hatvani Taekwondo)
Gödöllőn már találkozott a két harcos, akkor Szolomájer győzött, ám Ózdon Rozmaring kezdett jobban, "megráncigálta" a hazai közönség által támogatott ellenfelét, egy jól irányzott ütése át is szaladt Szolomájeren. Ez épp elég volt az ózdi fiúnak, hogy nagyobb sebességre kapcsoljon, földre vitte ellenfelét, befogta a fojtást, s "rövidre zárta az áramkört".

13. pár: Beszterczei Móric (PT Ózd) – Zahari Vince (PT Debrecen) MMA
Az est legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán a borsodi város kedvence, a 33 éves, rutinos Beszterczei Móric ütötte össze kesztyűit a debreceniek egykori birkózójával, Zahari Vincével. Beszterczei önmagához képest halvány volt, talán "agyonnyomta" a felé támasztott eredménykényszer, s kijött rutintalansága is az MMA-szabályrendszerben, így a dinamikus, szemmel láthatóan rendkívüli harci kedvvel ketrecbe lépő Zahari Vince egy perc után, karfeszítéssel győzelmet aratott.

Neves sportolók is megtisztelték az eseményt, díszvendégként jelen volt Felföldi Szabolcs MMA-világbajnok, Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó, MMA-Európa-bajnok valamint Zathureczky Zsolt K-3-bajnok. – Köszönöm a versenyzőknek, edzőknek, hogy a zord időjárás ellenére is eljöttek Ózdra, de a legnagyobb köszönet a nézőknek jár, akik megtisztelték jelenlétükkel a viadalt. Az Pitbull Team Ózd mestere, Soós Lajos kitűnő házigazdának bizonyult, remek bunyót szervezett. Kiemelném a debreceni Antal Ferencet, aki két meccsen is ketrecbe lépett. Hatalmasat fejlődött, látszik a debrecenieknél folyó hatékony szakmai munka, mely Hutai László edzőt és kollégáit dicséri, valamint Kovács Szabolcs csapatfőnök elhivatottságát. A Pitbull Team Debrecen harcosai száz százalékos teljesítményt nyújtottak Ózdon, bizonyították, egy K-3-versenyzőnek a stílus minden területén otthon kell lennie. Erre az évre letesszük a "lantot", legközelebb január 8-án, a szlovákiai Párkányban veszünk részt egy nagy volumenű küzdősport-gálán, majd január végén a Juhász Ferenc emlékére rendezendő kempo Európa-kupán szállunk harcba. Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánok, köszönöm a versenyzőknek, az edzőknek, hogy megtisztelték a Pitbull-kupa versenysorozatot. Jövőre is szeretettel várunk mindenkit – mondta ki Sándor György.

Pitbull Team

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply