Ökölvívó-vb – Bacskai és Káté mellett Szellő is kiemelt

image

Bacskai Balázs és Káté Gyula mellett Szellő Imre is kiemelt volt a 16. férfi ökölvívó-világbajnokság vasárnapi sorsolásán, melyet a bakui Hejdar Alijev Sportcsarnokban, a hétfőn kezdődő verseny helyszínén tartottak meg.

A kiemelés alapja a világranglista volt, ám jó néhányan nem mentek el az azeri fővárosba a rangsoroltak közül. Ennek lett magyar szempontból az az előnye, hogy a rangsorban amúgy is éllovas Bacskai (69 kg) és a 3. helyezett Káté (64) mellé az Eb-bronzérmes Szellő Imre (81) is kiemeltté avanzsált, amelynek biztató sorsolás lett a következménye. Mindhármuknak megvan az esélye a kvótaszerzésre, ahogy Szántó Imre mesteredző fogalmazott: innen már versenyzőkön múlik a siker.
Kisebb problémát jelenthet, hogy a magyarok közül többen egy hét elteltével lépnek csak szorítóba, az addig hátra lévő időt okos formaidőzítéssel és személyre szóló edzésekkel kell eltölteni – hiszen már ismertek az ellenfelek.
Kovács László szövetségi kapitány összességében közepesnek minősítette a sorsolást, egy tízes skálán ötösre értékelte.
A magyarok első mérkőzései:
—————————
49 kg (48 versenyző):
Ungvári István erőnyerő az első körben, a 16 közé jutásért október 3-án, hétfőn délelőtt a kínai olimpiai és világbajnokkal, Cou Si-minggel vagy a dominikai köztársaságbeli Juan Medinával bokszol.
52 kg (59):
Dobrádi Zsolt az indiai Surahjoy Mayengbammal mérkőzik kedden délután a 32-be jutásért.
56 kg (57):
Kalucza Norbert ellenfele a 32 közé jutásért az elefántcsontparti Koffi Yoboue, a mérkőzést szerdán este rendezik.
60 kg (66):
Varga Miklós jövő szombat délelőtt a grúz Nikoloz Izoriával találkozik a 32 közé jutásért.
64 kg (67):
Káté Gyula a harmadik kiemelt, a 32-be jutásért péntek este a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevics vagy a katari Mohammed Abdulla lesz az ellenfele.
69 kg (63):
Bacskai Balázs az első kiemelt, erőnyerő, benn van a 32 között, ahol jövő vasárnap este a venezuelai Gabriel Maestre vagy a mexikói Óscar Molina.
75 kg (67):
Harcsa Zoltán a salvadori José Bernallal kezd a 32-be jutásért jövő szombat este.
81 kg (56):
Szellő Imre a 9. kiemelt, benn van a 32-ben, szerdán délután a svéd Katende Kennedyvel kezd a 16 közé jutásért.
91 kg (47):
Darmos József erőnyerő, október 3-án este a 16 közé jutásért kezd vagy az albán Christian Demaj vagy az ausztrál Sammy Blyth ellen.
+91 kg (40):
Bouquet Bence is erőnyerő, a román Mihai Nistorral kezd a 16 közé jutásért jövő vasárnap este.

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply