Ökölvívó Eb – Nyilatkozatok

image Magyar nyilatkozatok a moszkvai ökölvívó Európa-bajnokságról:

    Bacskai Balázs, a 69 kg Európa-bajnoka:
    —————————————
    "Óriási boldogság, amit érzek, azt hiszem, a jó Isten velem volt. Akadt törleszteni valóm a francia sráccal szemben, mert 2005-ben, amikor legyőzött, nem viselkedett túl korrekten a szorítóban, átlépett rajtam, és fenéken billentett, amikor megcsúsztam, de most visszavágtam. A mérkőzés előtt nyugodt voltam, remek taktikát dolgoztunk ki, amivel érezhetően nagyon megleptem. Nem mentem előre, hagytam, hogy jöjjön, az ütőtávján belül maradtam, és sikerült néhányszor tisztán közbeszúrnom. Miután már előnybe kerültem, nagyon kedvezett nekem a helyzet, és jól ment a boksz is. Apunak megígértem, hogy egy hétig nála lehet az érmem, azután kapom meg én."

    Káté Gyula, a 64 kg Európa-bajnoki ezüstérmese:
    ———————————————–
    "Nem igazán tudok mit mondani ez után. Hihetetlen, hogy nem tudok megnyerni egy világversenyt. Buta voltam, a bírói figyelmeztetés után én kezdeményeztem, pedig nekem sem kellett volna, aztán kiderült volna, mit csinál. Egyébként el kell ismerni, hogy okos volt az örmény srác, de még mindig nem akarom elhinni, hogy egy ilyen futkosós gyerektől kikaptam."

    Kovács László szövetségi kapitány:
    ———————————-
    "Balázs nagyon szépen betartotta a taktikát, és gyönyörűen bokszolt. A francia nem tudott vele mit kezdeni, a végén kínjában táncolgatott már csak a ringben, de ez nem sokat ér. Gyulánál sajnos most talán egy picit jobb volt az örmény, bár az kétségtelen, hogy, amit csinált az nem boksz, ezt nem szabadna hagyni. Ráadásul volt egy-két tiszta ütése Káténak, amit nem nyomtak be, sajnálom. Összességében nagyon örülünk, de azért olyanok vagyunk kicsit, mint a gyerekek, ott volt előttünk még több, s jó lett volna megkapni."

    Bacskai Imre, Bacskai Balázs edzője:
    ————————————
    "Óriási boldogság, nagyon örülök a győzelemnek. Tényleg nagyon jól bokszolt, ezt kellett csinálni. Láttam, a vége felé egy picit mosolygott Balázs a francián, aki öt éve nagyon csúnyán viselkedett vele."
    
    Szántó Imre, Káté Gyula edzője:
    ——————————-
    "Sajnos Gyula nem tudta megoldani ezt a meccset. Nagyon ideges volt már a meccs előtt, s végig görcsösen mozgott. Kicsit úgy éreztem, hogy ha egyenlített volna is, az örmény újra talál. Sajnálom, de majd legközelebb nyer."

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..