Ohát Zalán aranyérmet szerzett a madridi European Open-viadalon

Ragyogó győzelmet aratott a 100 kilogrammosok között szereplő Ohát Zalán a madridi European Open-viadalon: a huszonkét esztendős judós pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el.


Ohát Zalán (kékben) négy ippongyőzelemmel lett aranyérmes Madridban

A Ceglédi VSE versenyzője – aki információink szerint hamarosan hivatalosan is a Budaörsi SC csapatához igazol – olasz, holland, román és lengyel judóst legyőzve nyerte meg súlycsoportjának küzdelmeit, a fináléban ráadásul néhány perccel a négy perces küzdelmi idő lejárta előtt tudott hátrányból fordítani a lengyel Szczurowski ellen.

Az European Open-győzelem a tavalyi budapesti világbajnokságon is jól szereplő Ohát Zalán pályafutásának eddigi legnagyobb sikere. Az olimpiai kvalifkáció szempontjából is tett egy lépést, hiszen a madridi sikerért száz világranglistaponttal lett gazdagabb. Ez ugyan Tokió szempontjából csak jelzésértékű (egy Grand Slam-tornán egyetlen megnyert meccsért jár ennyi), de a folytatáshoz nagy lendületet adhat! (Bővebben a kvalifikációs rendszerről: KLIKK IDE!)


Ez volt az első magyar aranyérem a madridi verseny történetében, 2013-ban Szabó Franciska ezüst-, Mészáros Anett pedig bronzérmet szerzett, 2014-ben pedig Burján László és Csoknyai László lett harmadik a spanyol fővárosban.

Sajnos a többi madridi indulónk nem járt sikerrel, Erdélyi Lilla (48 kg, Budaörsi SC), Siroki Ibolya (57 kg, Budaörsi SC), Polyák Krisztina (63 kg, Budaörsi SC) és Gercsák Szabina (70 kg, Miskolci JC) sem tudott mérkőzést nyerni a spanyolországi tornán.

Madridban negyvenhét ország csaknem négyszáz judósa lépett tatamira, az éremtáblázat élén Németország (3 arany, 5 bronz) végzett, megelőzve Franciaországot (3, 0, 3) és Spanyolországot (2, 4, 6). Magyarország egy aranyéremmel – holtversenyben Belgiummal – a hatodik helyen végzett.

Forrás: Judoinfo.hu
Eredmények: KLIKK IDE!
Fotó: MJSZ, Horváth György,
EJU, Gabriel Juan

A Ohát Zalán aranyérmet szerzett a madridi European Open-viadalon bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS