Nyolcas K-3 tornát is rendeznek a soroksári gálán

image

Színes programot kínál a soroksári sportcentrumban október 1-én megrendezésre kerülő „Pitbullok éjszakája” nemzetközi küzdősportgála. A viadalon fellép az MMA-világbajnok Felföldi „Hegylakó” Szabolcs, Zathureczky „Ősmagyar” Zsolt, de színvonalas K-3-as tornát is kínálnak a szervezők, a 76 kilogramm alatti súlycsoportban nyolc fighter csap össze. A rendezők mindenkit szeretettel várnak a „Pitbullok éjszakájára”, a jegybevételből és adományokból a Sándor György vezette Pitbull Team utánpótlását támogatják.

A főmeccseket vívó Felföldi Szabolcs és Zathureczky Zsolt moldáv riválisairól már beszámoltunk, most a soroksári gála izgalmasnak ígérkező 76 kilogrammos K-3-as nyolcas tornájáról ejtünk szót. Sándor Györgytől, a Pitbullok csapatvezetőjétől megtudtuk, a 76 kilogramm alattiak küzdelmei K-3 szabályrendszerben kerülnek megrendezésre. zatusandor.JPG

A győztesre három csata vár, ezért úgy döntöttünk, hogy a sérülésveszély elkerülése érdekében buflakesztyűben csapnak össze a harcosok – kezdte Sándor György. – A földharc a stílus szabályainak megfelelően maximum 25 másodperc lehet, ez biztosítja a pörgős küzdelmeket. A nyolcas torna előtt két tartalék mérkőzés megrendezésére is sor kerül, hogy ha netalán sérülés történne, akkor legyen beugró fighter. A sorsolásra a mérlegelés után kerül sor, nem lesz irányított, az is előfordulhat, hogy két esélyes versenyző már az első kanyarban találkozik. A mérkőzéseket a fightcard programba illesztjük be, úgy, hogy jusson pihenő az ütközetek között.

Nézzük, kik próbálnak szerencsét a 76 kilogramm alatti K-3-as bunyón: Megméretteti magát a dunaharasztiak feltörekvő 18 éves tehetsége, Szombat Patrik, az MMA-világbajnok Felföldi Szabolcs tanítványa akár a tornagyőzelemre is esélyes. Jó erőt képvisel a Székesfehérvári Pitbull Team-et képviselő Nagy Tibor is, bárkit szabi_kuzdelmek_ejszakaja_6.jpgmeglephet. A viadal talán legnagyobb esélyese a rendkívül agresszív Szabó Gábor (Nyíregyházi Pitbull Team), K-3 országos bajnok, látványos stílusára mindig vevő a publikum. A rutinos Holik László (Nyíregyházi Gönczi Team) szeretné letenni névjegyét a vegyes stílusban, a nyírségi harcos tapasztalt thai-boksz-versenyző, kérdés, hogyan boldogul K-3-ban. A pécsi Asztalos János is thai-bokszban szerzett nevet magának, rutinja sokat érhet, a vegyes harcban is egyre jobb. A szintén pécsi Patai Árpád (Pécsi Dojo) is lehetőséget kapott, hogy lemérhesse felkészültségét. Az MMA-fighter sötét ló, a szakemberek szerint senki nem mehet biztosra ellene. A nyíregyházi Jónás József is felvonultatja arzenálját, az elsősorban állásból erős sportoló kemény riválisa lehet bárkinek. Kempo alapokat szerzett a soroksári Pitbullok 19 éves képviselője, Mózsik Attila Sándor György keze alatt sokat fejlődött, mestere megalkuvás nélküli harcot vár tőle.

Tehetséges utánpótlás-versenyzők bemutatója is helyet kap a soroksári rendezvény programjában, az ózdi Sós Lajos és a dunaharaszti Felföldi Szabolcs edzők nyolc-kilenc éves tanítványai adnak ízelítőt tudásukból.

A gála programja:

Gönczi Alex (Gönczi Team Nyíregyháza) – Papp Attila (Pitbull Team Ózd)
Szilágyi Áron (Pitbull Team Budapest) – Máté Dániel (Pitbull Team Ózd)
Horváth Botond (Pitbull Team Budapest) – Németh Ádám (Gönczi Team Nyíregyháza)
Kertész Róbert (Pitbull Team Budapest) – Burai István (Pitbull Team Ózd)
Brenkovics Ferenc (Pitbull Team Budapest) – Buron Péter (Pitbull Team Ózd)
Töreki László (Pitbull Team Budapest) – Papp Sándor (Érd)
Turai Zoltán (Pitbull Team Budapest) – Adrian Grecu (Románia)
Kertész László (Pitbull Team Budapest) – Beszterczei Rajmund (Dunaharaszti)
Szolomajer László (Pitbull Team Ózd) – …..(Románia)
Zathureczky Zsolt (Pitbull Team Budapest) – Viorel Lipa (Moldova)
Felföldi Szabolcs (Pitbull Team Budapest) – Ion Cojocaru (Moldova)
Két tartalék meccs a nyolcas tornához
K-3 torna meeccsei

A versenyzők mellett neves díszvendégek is megtisztelik az eseményt, többek között dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kickbox Szövetség elnöke.

A rendezvény fő támogatója a Tüske Security
Jegyárak: 1300-3000 forintig.
Helyszín: soroksári sportcentrum
Cím: Soroksár, Sport u. 2

pitbullok_ejszakaja_xlsport.jpg

Forrás: Balogh Zoltán

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply