Nyelvtanulás 40 felett – tartalmas hobbi

Note: There is an email link embedded within this post, please visit this post to email it.

Nyelvtanulás 40 felett – tart

Nyelvtanulás 40 felett – tart

Bár egy bizonyos kor felett egyre nehezebben vesszük rá magunkat a tanulásra, mégis nagyon fontos lenne, hogy új dolgokkal ismerkedjünk meg, hiszen csak így őrizhetjük meg szellemi frissességünket. A kor előrehaladtával egyre rugalmatlanabbá válunk, jobban ragaszkodunk a szokásainkhoz, a véleményünkhöz, a napi rendünkhöz, a saját környezetünkből is nehéz kimozdulni. Szépen lassan elkényelmesedünk, és ez a tendencia hatással van a gondolkodásunkra is. Ezért is lenne nagyon fontos, hogy valami új dolgot tanuljunk, például egy idegen nyelvet.

Hasznos elfoglaltság az angoltanulás

Két idegen országból származó ember közös nyelve a leggyakoribb esetben az angol. A külföldi turisták egyre nagyobb számban látogatják meg hazánkat, így gyakorlatilag bármikor megállíthatnak minket az utcán, iránymutatást, segítséget kérve. A világhálón nap, mint nap találkozhatunk angol nyelvű cikkekkel, szavakkal. Az idegen nyelv, főként az angol nyelv tanulása kinyithatja előttünk a kapukat, tágíthatja a látókörünket. Igaz lehet az a mondás, hogy ahány nyelven beszélsz, annyi ember vagy.

Küzdjük le a kezdeti nehézségeket az AHA-élményért

Eleinte úgy érezheti, hogy nehezére esik a tanulás, az új befogadása, de az angol egy olyan nyelv, amellyel nagyon könnyen sikerélményeket érhet el, ami jót tesz az önbecsülésnek is. A gyors „áhá-élményeknek” köszönhetően a belső motiváció is hamar feléledhet, így egyre lendületesebb lesz a tanulás. Ráadásul ez a nyelv tényleg ott bújik a mindennapokban: a rádióban angol nyelvű dalok szólnak, a televízióban találhatunk angol nyelvű csatornákat, az internet térhódításával minden csak egy kattintásra van: angol nyelvű hírek, filmek, zenék, olvasmányok, tanulási tippek. Gyakorlatilag csak rajtunk múlik, hogy hányszor érintkezünk a nyelvvel.

A nyelvtanulás és az órák plusz értéket adhatnak a mindennapjainkhoz. Ha csoportos órákra megyünk, hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedhetünk meg, és akár új barátokra, ismerősökre is szert tehetünk. Ráadásul a tanulás leköti a gondolatainkat, így elfeledkezhetünk a mindennapi problémákról. Természetesen az egyéni óráknak is megvan a maga előnye, hiszen személyre szabottan, saját ütemünkben sajátíthatjuk el a nyelvet. A nyelvtanulás egy kiváló módja memóriánk karbantartásának is.

Utazáskor nagy hasznát vesszük

Nem kell messze mennünk, hiszen már a szomszédos országokban is nagyon nagy hasznát vesszük az angol nyelvnek, amely a legnépszerűbb idegen nyelv a világban. A fiatalabb generációnak gyakorlatilag minden tagja beszél valamilyen szinten angolul, tőlünk nyugatabbra pedig egyre több idős ember rendelkezik jó angol nyelvtudással. Sokkal stresszmentesebb az utazás, ha legalább a „konyhanyelvvel” megismerkedünk. Gondoljunk csak a szobafoglalásra, a jegyvásárlásra vagy az ételrendelésre.

Ne fogja vissza a kora, legyen részese a fejlődésnek, és tartsa Ön is karban memóriáját egy hasznos hobbival: a nyelvtanulással.

Szakértőnk: bogiangol.wordpress.com

Cikkeink tájékoztató jellegűek, és semmilyen esetben nem helyettesítik szakorvos véleményét. Konkrét kérdésével, kérjük keresse fel kezelő orvosát.

A teljes cikk: .Nyelvtanulás 40 felett – tartalmas hobbi.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..