Nem lesz Mayweather–Khan meccs?

Amir Khan, korábbi kisváltósúlyú világbajnok úgy érzi, nem lesz semmiféle mérkőzés Floyd Mayweather Jr., a WBA és a WBC nagyváltósúlyú bajnoka ellen. A profi pályafutása során eddig még veretlen amerikai nagy valószínűséggel majd Marcos Maidanával fog meccselni.

Korábban úgy nézett ki, hogy a boltoni Khan lesz Mayweather következő ellenfele, viszont utóbbi inkább Maidanával, a WBA váltósúlyú övének tulajdonosával csapna össze szívesebben. Emiatt már többen is kritizálták az amerikait, például a Top Rank vezére is. Khan szerint semmi esély nincs már arra, hogy a közeljövőben Mayweather ellen bunyózzon.

„Semmilyen válasz nem érkezett Mayweathertől és csapatától” – mondta Khan, aki 28-3-as mérleggel bír a profik között. „A bunyó már nem fog létrejönni. Tavaly decemberben el kellett volna fogadnom a Devon Alexander elleni címmeccset. Ez nagyon sportszerűtlen magatartás a csapata felől, mert az időmet pazaroltam. Minden jót, sok szerencsét kívánok Maidanának Mayweather ellen. Szeretnék bocsánatot kérni szurkolóimtól, hozzájuk hasonlóan én is nagyon szerettem volna egy mérkőzést Mayweather ellen. Félve menekült előlem.”

A 27 éves Khan a Lamont Peterson és a Danny Garcia elleni vesztes összecsapásokat követően talpra állt, Carlos Molinát idő előtt kiütötte, míg Julio Diazt egy szoros mérkőzésen verte pontozással. Utóbbi meccs már lassan egy éve, tavaly áprilisában volt. Khan azóta értelemszerűen nem bokszolt, hiszen a Mayweather elleni mérkőzésre készült.

A 36 éves Mayweather és a nála hat esztendővel fiatalabb Maidana bunyóját még nem jelentették be hivatalosan, de több forrás szerint is már csak apróságokban kell megállapodniuk egymással a feleknek. Az argentin mérlege profiként 35 győzelem és három vereség – 31 alkalommal KO-val diadalmaskodott.

Látogasd te is többször az Xlfight.hu-t, hiszen a magyar válogatott ökölvívókkal kapcsolatos hírekről is első kézből értesülhetsz. Fogadj te is a bet365-ön a labdarúgó Magyar Kupa meccseire.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .