Négy érmet szereztek a mieink a veterán világbajnokságon

Göndöcs Attila és Nagy-Hinst András ezüst-, Vészi Klára és Szőcs László bronzérmet szerzett a marrakesi veterán világbajnokságon, emellett egy ötödik és három hetedik hely a magyar mérleg.


Göndöcs Attila (a dobogón balról) ezüstérmét Flóri Miklóstól vehette át

Gigantikus mezőny, öt ország 1186 judósa lépett tatamira a csütörtöktól vasárnapig tartó veterán világbajnokságon Marokkóban. A magyar színeket tizenegy örökifjú judós képviselte.

Marrakesben megszakad egy egészen elképesztő sorozat, ugyanis a veterán-világbajnokságok 2009 óta íródó történelmében eddig minden alkalommal ünnepelhettünk magyar világbajnokot. Ez a bravúr most Marokkóban nem sikerült, de judósaink így is kitettek magukért!

A nyitónapon a legidősebb korosztályokat szólították tatamira a férfiaknál. Ezen a napon a mieink közül Nagy-Hinst István (M8, 100 kg) érte el a legjobb eredményt, súlycsoportjában a három induló közötti körmérkőzést egy győzelemmel és egy vereséggel zárta, s így felállhatott a dobogó második fokára.


Nagy-Hinst István (balról) is ezüstérmet szerzett

Zatik József (M6, 73 kg) nagyon sűrű, huszonkét fős mezőnyben indult harcba, s bár három mérkőzését is megnyerte (két francia és egy ukrán judóst győzött le), végül be kellett érnie a hetedik helyezéssel. Nagy Aladár (M8, 66 kg) ugyancsak hetedik lett, Győri István (M7, 90 kg) pedig helyezetlenül zárt.

Pénteken Göndöcs Attila (M5, 60 kg) kazah és olasz judóst legyőzve jutott be a döntőbe, ott azonban fejet kellett hajtania francia ellenfele előtt, s így ezüstérmes lett. Szőcs László (M5, +100 kg) izomsérüléssel harcolta végig a napot, s végül három győzelemmel és egy vereséggel bronzérmes lett. Giczi Róbert (M1, +100 kg) a hetedik helyen zárt.


Szőcs László (balról a harmadik) sérülten is eljutott a dobogóig

A zárónapon a háromszoros világbajnok Vészi Klára (F4, 63 kg) harcolt ismét remekül, brazil és brit riválisát legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol azonban a francia Paillard – aki 1992-ben junior-világbajnoki bronzérmes volt – nyerni tudott. Vészi Klára a bronzmeccsen javított: spanyol ellenfelét leszorítással legyőzve megszerezte a világbajnoki bronzérmet.

Deák Attila (M2, +100 kg) két vazaris győzelemmel jutott be az elődöntőbe, ahol intésekkel maradt alul olasz riválisával szemben. A bronzmeccsen a szlovákiai Gubán Tiborral csapott össze, s végül veszített, így az előkelő ötödik helyen zárt.

Makhult Mihály (M2, 73 kg) két győzelemmel és két vereséggel a világbajnokság legnépesebb súlycsoportjában harmincegy induló között kilencedik lett, Sinka Szabolcs (M2, 66 kg) pedig egy győzelemmel és két vereséggel ezúttal nem tudott helyezést elérni.


Vészi Klára (balról a harmadik) szerezte meg a mieink századik érmét a veterán világbajnokságokon

Eredmények: KLIKK IDE!
Forrás: Judoinfo
Fotó: IJF Veterans

A Négy érmet szereztek a mieink a veterán világbajnokságon bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS