Négy arany, két ezüst, négy bronz a mérlegünk a győri ifjúsági Európa-kupán

Az ifjúsági korcsoport számára immár harmadik alkalommal rendeztek Európa-kupa viadalt Győrben. A mieink remekeltek, négy arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel első helyen végeztek az éremtáblázaton.


Kőszegi Rebeka (balról a második) pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el

Évről évre egyre népesebb mezőnyt köszönthetünk a győri ifjúsági Európa-kupán, ebben az évben már harminc ország négyszázhatvanegy judósa lépett tatamira az Olimpiai Sportparkban, abban a csarnokban, amelyhez három esztendő alatt megannyi élményünk kötődik már, kezdve a sort a felejthetetlen 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) magyar sikereivel.


Szegedi Dániel (a dobogón balról a második) második Ek-győzelmét ünnepelhette

Nos, az eufória ezen a hétvégén sem maradt el, hiszen a mieink alaposan kitettek magukért. Négyen is a dobogó legfelső fokáig meneteltek. Az idei bakui EYOF bronzérmese, Szegedi Dániel (66 kg, Ceglédi VSE) zágrábi diadala után immár másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ugyancsak aranyérmet szerzett, s Szegedi Dánielhez hasonlóan szintén Zágráb után duplázott Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC), aki a korosztályos világbajnokságo a hetedik helyen végzett.


Mamira Luca (balról a harmadik) bronzéremmel zárta a viadalt

A magyar aranyak sorát Kőszegi Rebeka Rita (48 kg, BHSE) gyarapította, akinek ez az első kiemelkedő sikere a nemzetközi színtéren, Farkas Szilvia (+70 kg, Győri AC) pedig három Ek-bronz (két ifjúsági és egy junior) után az első aranyérmét is megszerezte.


Bertók Krisztofer (balról) és Sáfrány Péter a 90 kilósok dobogóján

Ezüstérmet nyert Ürögdi Dominik (73 kg, Ceglédi VSE) és Bertók Krisztofer (90 kg, Vasas Judo), bronzérmes lett Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Szecsei Viktor (73 kg, Szegedi JSE), Mamira Luca (44 kg, Toto Sport) és Vit Lili (63 kg, BHSE), vagyis a mieink mérlege négy arany-, két ezüst- és négy bronzérem. Ezzel Magyarország szerezte meg az éremtáblázat első helyét, megelőzve Ukrajnát (3, 3, 4) és Olaszországot (1, 3, 3). Összesen huszonegy ország tudott érmet szerezni most Győrben.


Az első nap érmesei közé került Farkas Bence (a dobogón jobbról) is

A helyezetteink is kitettek magukért, Szabó Áron (66 kg, Ippon Judo Tatabánya), Horváth Luca (48 kg, Kőrös Judo SE) és Kriza Anna (52 kg, Miskolci VSC) az ötödik, Barczikay Ákos (60 kg, Óbudai JC), Demeter Marcell (73 kg, BHSE) és Vaska Fanni (48 kg, Ippon Judo Tatabánya) pedig a hetedik helyen végzett.


Farkas Szilvia (balról a második) Európa-kupát nyert Győrben


Ürögdi Dominik (balról) és Szecsei Viktor (balról a harmadik) is dobogóra állhatott a 73 kilogrammban


Vit Lili (a dobogón jobbról) bronzéremmel lett gazdagabb

Forrás: Judoinfo
Fotó: MJSZ, Érsek Renáta
Eredmények: KLIKK IDE!

A Négy arany, két ezüst, négy bronz a mérlegünk a győri ifjúsági Európa-kupán bejegyzés először a Magyar Judo Szövetség jelent meg.

Forrás: www.judo.hu – RSS