Nagy pofonok lesznek az Ifjúsági Olimpián!

image

Ifjú amatőr ökölvívó tehetségünk Harcsa Zoltán az egyik és elsőként kvalifikált indulója az Ifjúsági Olimpiának 75 kg-ban. Szántó Imre Öcsi bácsi kezei alatt készülő ifjú, az Unió Kispest versenyzője. 

Nagy lehetőség előtt állsz. Első alkalommal megrendezendő Ifjúsági Olimpia első magyarországi kvalifikáltja vagy ökölvívásban. Mit jelent ez számodra?

Számomra ez egy óriási lehetőség. Minden sportoló álma az Olimpia, ami nekem most sikerült az Ifjúsági Olimpia alakjában. A világbajnoki bronzérmemmel kivívtam az indulás jogát. Minden lehetőséget megragadva edzek, nem hagyok ki egy edzést sem. Próbálom a maximumot kihozni magamból. Remélem, hogy az Olimpián is sikerül jó eredményt elérnem.

Szántó Imre Öcsi bácsi szakmai háttere biztonságot jelenthet a felkészülésben. Milyen formában érzed magad?

Kovács „KOKO” István nagy példaképem. Az ő edzőjével készülni és tudni, hogy ő az én edzőm ez nagy fegyver. Számomra ösztönző Öcsi bácsi felkészítésén részt venni, hiszen aki Öcsi bácsinál ott tud lenIMG_2386.jpgni, az nagy dolog. Megtisztelőnek érzem, hogy ott lesz velem az Olimpián.
Kitűnő formában érzem magam, sokat erősödtem a világbajnokság óta. Bízom benne, hogy ez ki fog jönni ezen a nagy megmérettetésen.

Milyen iskolát végzel jelenleg? Milyen terület érdekel az ökölvíváson kívül?

A Teleki Károly 12 évfolyamos gimnáziumba járok, most 11-es vagyok. Nyelvi előkészítőt végzek, így az angolt heti 12 órában tanulom. Az érettségi az elsődleges célom, majd a Testnevelési Egyetemen sportszervező szakra szeretnék felvételt nyerni. Hobbiként futballozom, korábban 2,5 évig a Fradiban fociztam.

Nehezednek rád elvárások az eredménnyel kapcsolatban?

Természetesen érzem az elvárásokat, de ez engem ösztönöz. Számomra ez azt jelenti, hogy tehetségesnek tartanak arra, hogy eredményt érjek el. Elszánt vagyok, hogy mindent kihozzak magamból.

Vannak információid, hogy milyen lesz az Ifjúsági Olimpia?

Kaptunk néhány információt a helyszínről, környezetről. A verseny helyszíne gyönyörű, maga a létesítmény 3000 fő befogadóképességű. A világ legjobb versenyzői lesznek ott. Én csak jóra számítok. Az ökölvívásban indulókat mindet tudom már név szerint. A súlyomban 75 kg-ban mindenkit ismerek, láttam a VB-n legalább egyszer boxolni. Az ausztrál, akitől kikaptam, az megoldható ellenfél, a kolumbiai alacsonyabb nálam és balkezes, ami fekszik nekem, az ír sem lesz akadály, lesz még egy kazah fiú, akit túlzottan nem ismerek, a nigériaiak pedig nem erős boksztudásukról ismertek. Úgy állok a versenyhez, hogy amit lehet, meg kell oldanom.

IMG_2200.jpg

Faragó Beatrix

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..