Muskotály Bálint nagy lehetősége

muskotaly_balint.jpgA 2010. február 6-án, Dunaújvárosban megrendezésre kerülő III. Super GP egyik főmérkőzését a hazai kedvenc, Muskotály Bálint vívja Szebeni Attilával. A 19 éves fighter nem csak nagy csata, de nagy lehetőség előtt is áll: a tervek szerint hamarosan Hollandiába költözik, hogy tagja legyen a világ egyik legerősebb küzdősport csapatának, a Simon Rutz vezette It’s Showtime Teamnek.

Muskotály Bálint 2007. június 17-én Rómában beírta nevét a magyar kick-boksz történelemkönyvébe: az akkor 16 éves dunaújvárosi fiatalember megszerezte a WPKC profi világbajnoki övét. A 70 kilogrammban megrendezett mérkőzésen a regnáló világbajnokot, az olasz Pierluigi Giaccarit verte nagy csatában. A sportoló 2009 novemberében újabb fantasztikus sikert ért el, 71 kilogrammban ezüstérmet szerzett a Bankokban megrendezett, 82 ország versenyzőit felvonultató IFMA amatőr muaythai világbajnokságon! Tehetségét a hazai és külföldi szakemberek is elismerik, sokan úgy vélik, ha ilyen ütemben fejlődik, nemzetközi sztár lehet belőle, a legrangosabb profi gálákra kaphat meghívást.

– Megpróbálok megfelelni az elvárásoknak, jómagam is a legmagasabb célokat tűztem ki, s oda próbálok eljutni – jelentette ki Muskotály Bálint. – Technikailag nagyon sokat fejlődtem, amióta két éve a Hungarian All Stars csapatához igazoltam. Rengeteget számít, hogy Budapesten erős szpárringpartnerekkel készülhetek.

Február 6-án, szombaton komoly erőpróba vár a dunaújvárosi fiúra, a villámgyors bunyós hírében álló Szebenimuskotaly_balint2.jpg Attilával vív 3×3 perces mérkőzést K-1 szabályrendszerben. Rehák György szerint – aki a bankoki muaythai vb-n edzőként állt Bálint mögött, de jól ismeri Szebenit is – az est legjobb ütközetét vívhatja a két fighter. Az egykori muaythai legenda megjegyezte, a Re-Gym és a Booster Z szurkolói síppal, dobbal támogatják majd Szebenit, eltűntetik a hazai pálya előnyét Muskotály számára. 

– Két vagy három meccsét láttam Attilának, ügyes, technikás bunyós – jellemezte szombati ellenfelét Bálint. – Örülök, hogy egy képzett riválissal küzdhetek meg, ez fekszik nekem, nyerni akarok! Egyetértek Rehák Györggyel, biztosan jó meccset fogunk vívni Attilával. Hallottam, sokan érkeznek majd Budapestről, de én ennek csak örülök, feldob, ha ellenem szurkolnak. Azért mégiscsak én leszek otthon, remélem, mögöttem is sokan állnak majd.

Bizony sokan! A Dunaújvárosból érkező hírek szerint garantált a teltház, a jegyek nagy részét értékesítették, de a lelátóra a helyszínen még lehet belépőt vásárolni, a szervezők félretettek kétszáz tikettet az ország távolabbi részeiből érkező küzdősport rajomuskotaly_balint3.jpgngóknak. A Duna-parti városban köztudottan imádják a sportot, több világklasszis kézilabdázó is erősíti, erősítette az egykori BL-győztes női csapatot. Muskotály Bálintnak is egyre nagyobb a respektje a helyi sportszimpatizánsok körében, különösen a fiatalok kísérik figyelemmel eredményeit. Elképzelhető azonban, hogy a tehetséges küzdősportoló egy időre elhagyja a várost, csábítja őt a világ egyik legjobb csapata, a Simon Rutz vezette holland It’s Showtime Team.

– Hatalmas lehetőség lenne ez számomra – jelentette ki a sportoló. – A tervek szerint nem csak időközönként utazgatnék ki, hanem kiköltöznék, a holland csapatnál edzenék, versenyeznék. Tudom, rengeteget fejlődhetek Hollandiában, élni szeretnék a kínálkozó lehetőséggel.

Nem kérdés, Muskotály Bálint megérdemli, hogy kitűnő körülmények között, világsztár csapattársakkal készülhessen. Tehetségéhez szorgalom és akaraterő párosul. A 19 éves fighter azonban nem csak a ringben állja meg a helyét, főiskolai tanulmányait sem hanyagolja, s kiveszi a részét a családi gazdaság körüli teendőkből is. Hajnal ötkor kezdi a műszakot…

– Édesapám egészségügyi problémái miatt a családi gazdaságban is hárul rám feladat. Nehéz összeegyeztetni a dolgokat, de ha versenyre készülök, akkor csak a munkára és az edzésekre koncentrálok – fogalmazott határozottan Bálint, majd arra a kérdésre, két év múlva, mint a K-1 MAX egyik ismert nemzetközi versenyzőjét tisztelhetjük-e személyében, a következőképpen reagált. – Erre nem tudok határozott választ adni, de nagyon bízom benne, hogy így lesz! Egy biztos, rajtam nem múlik, én mindent meg fogok tenni!

 

XLsport – Balogh Zoltán

Posted by | View Post | View Group

Leave a reply