MMA: magyar sikerek Horvátországban – Beszámoló

r5.jpg

Sárközi Róbert és Végh Attila Horvátországban lépett fel egy MMA gálán. Laczkó Balázs beszámolója.

2010.02.13-án megrendezésre került Karlovacba egy mma gála, ahol 3 amatőr mma, 4profi mma, és egy k-1 meccs volt látható. Sajnos több versenyző neve is változott a felkészülés alatt elszenvedett sérülések miatt. Sárközi sem az eredeti ellenfelét kapta.
A lelkes amtőrök nagy lendülettel kezdtek neki a mérkőzéseknek, nagyon jó párosítások voltak, különböző sportágakból. Szépen debütáltak,egy amatőr meccs sem ment végig, nem volt pontozásos győzelem.
A profiknál látványos,színvonalas meccsek voltak, hazánkat Sárközi, és Végh képviselte. Végh lehetőséget kapott egy EB cim megszerzésére. Sárközi ellenfele egy igen jó ütő ember volt, többször telibe is találták egymást, és a földre vitel után sem szeppent meg az ellenfél, pedig egy lábfeszítésbe úgy beleszaladt, hogy a menet végén húzta a lábát. Egy jól irányzott ütés után Ő erőltette a földharcot. Az első menet végén magáénak érezte a meccset a horvát, de jött a második menet, és Robi mellett állt a rutin és a tapasztalat. Hátsófojtás, és kopogott az ellenfél…Robi nyert.
 
Végh Attila egy sziklakemény szerb ellenfelet kapott, aki olyan volt mint a vasbeton. Állta a pofonokat, sőt Attilának nem kevés kellemetlen percet okozott. Az első menetben már Attila hátán volt, és hátsófojtással próbálkozott, amit Végh állva "kihordott", majd egy nagy állóharc alakult ki. Nem értettem hogy a judós alapokkal rendelkező szerb, miért nem a földharcot erölteti. Végh többször alapállást változtatot, keményen megütögették egymást, és végigment a 3 menet. Végh pontozással nyert,és felcsatolták a derekára az EB övet.
 
A másik főmeccs Garry Goodridge volt. Erről mit is irjak???? sündisznópóz, majd néha ütött-rúgott. A horváth srác végig zsákolta, majd pontozással gyözött.
Az est díjátadójai Bronco Cikatic, és Alistar Overeem volt, aki vasárnap délután még egy szemináriumot is tartott.
Összeségében érdemes volt kimenni, jó gálát láthattunk, és végre a Magyarok külföldön is küzdhettek.

Hamarosan megkapjuk a videókat is!

XLsport – Laczkó Balázs

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..