MMA legendák: Kazushi Sakuraba

A japán legenda, a Gracie-vadász, Kazushi Sakuraba volt az első, aki több évtized után elsőként győzött le egy Gracie-t (Royler-t), amivel elég nagy hullámokat vert az MMA világában. Legendás harcuk a Pride Grand Prix 2000 fináléjában 90 percig tartott és mivel Royce testvére, Rorion végül bedobta a fehér törülközőt a ringbe, – ezzel pedig feladta a küzdelmet -, Saku győzelmével zárult.

sakuraba.jpg

Sakuraba karrierje során Royler, Royce, Renzo és Ryan Gracie ellen is győzni tudott, de a súlykülönbségek sosem érdekelték, rendíthetetlensége pedig olyan nevekkel hozta össze egy ringbe, mint Vitor Belfort, Quinton “Rampage” Jackson, Kevin Randleman, Ken Shamrock, Carlos Newton, Guy Mezger, akiket le is győzött. Saku legutóbb két éve mérkőzött MMA-szabályrendszerben, negyedik zsinór-vereségét könyvelte el akkor, barátai pedig a visszavonulást ajánlották neki. Egyes vélemények szerint Saku meghalni is képes lenne a ringben, számlálhatatlan sérülései, kora és elért eredményei ugyanis már rég nem indokolják, hogy aktívan mérkőzzön. A pankráció világában is vállalat az elmúlt években pár küzdelmet, de legutóbb kezét/vállát törte. Kazushi Sakuraba az MMA úttörője és legendás alakja, aki a Pride Fc felemelkedésében, valamint a sportág népszerűsítésében vitathatatlan szerepet vállalat és vállal napjainkban is.

Megosztom Facebookon!
Megosztom iWiWen!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Google Buzzon!
Megosztom Google Readeren!
Megosztom Tumblren!

Leave a reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..