Mezőtúron újra kinyitják a Pokol kapuját

pokolkapuja3plakat.jpg

2010. május 15-én, szombaton immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Mezőtúron a Pokol kapuja elnevezésű küzdősportgála, melyen az ország legjobb, vegyes harcművészetekben jártas sportolói lépnek ketrecbe.

A Juhász Attila vezette mezőtúri szervezőcsapat tavaly két alkalommal is bizonyította, hogy az általuk megrendezett Pokol kapuja gálák bírják az összevetést az ország legrangosabb küzdősportrendezvényeivel. Már a debütáló viadal is 600 nézőt vonzott, a főmeccset az MMA-világbajnok Felföldi Szabolcs vívta. A novemberi dzsembori színvonala sem maradt el a nyitórendezvényétől, több mint 1200 szurkoló biztatta a harcosokat, a hangulat a futballmeccsek miliőjét idézte, zúgott a Ria, Ria, Hungária!

A mezőtúri küzdősportolók az évek alatt respektet vívtak ki maguknak a hazai keményfiúk társadalmában, a Juhámezotur.jpgsz Attila vezette, a sportágnak több korosztályos bajnokot adó Ászok dzsúdócsapat mellett megalakult a város legjobb vegyes harcművészeit tömörítő Ász Fighters. A K-3-ban és MMA-ban meccselő Juhász-tanítványokat ma már az ország legjobbjai között emlegetik, Juhász Dávid, ifj. Juhász Attila, Kiss Károly, Dolog György és Sőrés Sándor megbecsült résztvevője a rangos gáláknak. Juhász Dávid több győztes meccset számlál, akárcsak bátyja, ifj. Juhász Attila, akik szereplője az április 17-i It’s Showtime Budapest gálán lebonyolításra kerülő K-3 bajnoki döntő 65 kilogrammos fináléjának. A karrierjét dzsúdósként kezdő Sőrés Sándor is egyre komplexebb ketrecharcos, akárcsak a békési Szabó Sándor edzőnél kitűnő thai-boksz alapokat kapó Dolog György és Kiss Károly.

Tavaly év elején merült fel egy saját gála rendezésnek terve, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az Ász Fighters menői a város küzdősport szerető közönsége előtt is bemutatkozhassanak. Az áprilisi „matek” sikere után nem volt kérdés, hogy novemberben is sor kerül a viadalra.

zaharivince.jpgAz első két rendezvényre még mi, szervezők kerestük a harcosokat, hogy tiszteljék meg részvételükkel viadalunkat – emlékezett a kezdésre Juhász Attila. – Mára eljutottunk oda, hogy a legjobb vegyes harcművészeti klubok vezetői jelentkeznek, hogy sportolóikat szívesen küldenék ketrecbe a Pokol kapuja gálán. 

A hazai klasszisok közül Felföldi Szabolcs, Polgár Ádám, Polgár Norbert is ketrecbe, illetve ringbe lépett Mezőtúron, de a már említett helyi élversenyzők, Juhász Dávid, Kiss Károly, Dolog György és Sőrés Sándor sem hiányoztak. Felföldi „Hegylakó” Szabolcs kivételével a fent nevezett urak az idén is megmutatják magukat a helyi főiskola tornacsarnokában lebonyolításra kerülő rendezvényen, de érkezik a már debreceni színekben küzdő, öt küzdősportágban is bajnoki címmel rendelkező kőkemény Soltész László is.

A szervezők a május 15-i rendezvényen 15-16 összecsapást terveznek, a résztvevők thai-boksz-, K-3-, MMA-, superfight-stílusban csapnak össze.

– Tudjuk, nem lesz könnyű felülmúlni a tavalyi két sikeres gála színvonalát, de állunk a kihívás elé! Megtapasztaltuk, hogy nem csak a városban van igény a jó harcra, de az ország távolabbi részéből is sokan érkeztek rendezvényeinkre. Reméljük, ez az idén is így lesz, már sokan jelezték érkezésüket. Sorozatnak szánjuk a Pokol kapuja küzdősportgálát, hagyományt szeretnének teremteni. A legjobb magyar harcosok mellett május 15-én is jönnek külföldi fighterekplakat2.jpg, szlovák, román és moldáv sportolókkal állunk kapcsolatban. Mezőtúrra várjuk azokat a szurkolókat, akik kemény, harcos bunyót szeretnének látni. Olyan gálát akarunk rendezni, amelyre nem csak a helyiek, de az ország küzdősportrajongói is felkapják a fejüket!

Díszvendégként világsztárokat hívtak a szervezők, a román dzsúdó Európa- és világbajnok, a manapság MMA-ban menetelő Lungu Sándor is jelen lesz Mezőtúron, de a hírek szerint a hollandok K-1 világbajnoka, Semmy Schilt is megtiszteli az eseményt.

Pokol kapuja gála helyszíne: Mezőtúr, Tessedik Sámuel Főiskola tornacsarnoka, Petőfi tér 1.
Jegyek a helyszínen, valamint április 15-től elővételben a Primer Elektronikai üzletben (Mezőtúr, Földvári út. 4.) és a Játék-ajándék boltban (Mezőtúr, Dózsa György út. 12.) kaphatók.
Jegyár: 2000Ft, 10 év alatt gyermekeknek ingyenes a belépés.

pokolkapuja3plakat.jpg

Cimke:  

Leave a reply